Ugens Olsen: HB Køges første mestertræner er klar til at sige tillykke

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

HB Køges første mestertræner er sikker på, at hans efterfølger også kan smykke sig med DM-titlen med topholdet efter sidste runde i Gjensidige Kvindeligaen. Det er vi andre også. Det kan kun være et spørgsmål om tid, før Peer Lisdorf skal ønske Søren Randa-Boldt og hans spillere tillykke.

Peer Lisdorfs nye hold, FC Thy-ThistedQ var i søndags godt nok lige ved på hjemmebane at tilføje HB Køge sæsonens første nederlag i den bedste række i det tætte 2-2-opgør. Men HB Køges forspring på otte point ned til Fortuna Hjørring på andenpladsen med fem runder tilbage er uden tvivl guld værd.

Jo, vi ser, at store forspring i tabellen hurtigt kan blive slugt. De har det f.eks. ikke så godt i FC København, der med et nederlag på søndag i Herning kan blive indhentet af FC Midtjylland. For få uger siden sagde alle eksperter og specialister, at FCK var kæmpefavorit til at vinde guld, og medierne prøvede, forgæves, at få cheftræner Jess Thorup til at ’indrømme’, at det ikke kunne kikse.

Og hvad med FC Helsingør, der efter at have ført med otte point ned til nummer to i oprykningsspillet i 1. division, er ved at bliver overhalet af tre forfølgere i hæsblæsende fart mod toppen? Svært at forstå – men sådan er fodbold. Bare ikke i kvindeligaen, tør jeg godt skrive. Dér dominerer HB Køge.

LISDORF GLAD FOR SIT AFTRYK I HB KØGE

’Jeg har stor respekt for HB Køge, og jeg er glad for at jeg har været med til at sætte mit aftryk dér’, siger Peer Lisdorf. Han startede i Thisted-klubben efter vinterpausen. ’Selvfølgelig er der ingen tvivl om, at HB Køge bliver mester, og forhåbentlig kan de igen komme ind i gruppespillet i Champions League ligesom i efteråret. HB Køge har et imponerende set-up, en bedre økonomi end os andre, de har spillerne på fuld tid, og de kan købe forstærkninger’.

’De har vel været lidt hårde ved Kolding IF på det punkt, og nu har de lavet kontrakter med to af vores spillere. Det er bestemt godt for dem og deres udvikling, at de kommer til HB Køge. Tvillingerne Agnete og Beate Marcussen er fantastiske spillere og personer’.

’Men’, siger Peer Lisdorf, ’jeg håber ikke, at HB Køge vil købe flere spillere hos os lige med det samme. Der skal jo også være nogle hold i ligaen, som kan konkurrere og presse de bedste. Hvis de tager vores målmand og topscorer, bliver jeg sur’.

Peer Lisdorf taler om målvogter Maja Bay Østergaard, som er blevet klubbens første spiller, der er udtaget til den danske A-landsholdstrup – hvor hun jo har HB Køges Heidi Johansen som målmandstræner. Og Rikke Dybdahl, der lige nu er ligaens topscorer med 14 mål. HB Køges flittigste målscorere er i øvrigt Cecilie Fløe og Maddie Pokorny med hver 9 mål.

HB KØGE SLAP FOR FØRSTE NEDERLAG

Det var en glad og stolt FC Thy-træner, der i søndags så, at hans hold godt kunne have vundet over et HB Køge-hold, der, for at sige det mildt, ikke var toppen. Lisdorf og Co. ville selvfølgelig gerne taget et par point flere med til striden om at slutte på tredjepladsen i ligaen. Dér er Thy-holdet blot to efter skrantende Brøndby, og Peer Lisdorff kunne vældig godt tænke sig at vinde bronze.

Det har han ikke prøvet, endnu. Til gengæld har han som Brøndby-cheftræner vundet tre gange guld, sølv én gang og fire pokaltitler.

’Hvis vi kan få bronze, vil jeg næsten mene, at det er en større præstation, end da jeg var med til at få guld med HB Køge sidste år’, siger Peer Lisdorf.

Mens HB Køge tidligt blev elimineret i pokalturneringen – ligesom i sidste sæson – er FC Thy klar til at spille pokalfinale 13. maj. Peer Lisdorfs første kamp som klubbens cheftræner var et pokalopgør mod B 93, der blev slået. Derefter blev det til sejre i to semifinaleopgør mod FC Nordsjælland. Fortuna Hjørring har fordel af hjemmebane i finalen og er favorit på Nord Energi Arena i Hjørring.

På Capelli Sport Stadion er Søren Randa-Boldts hold favorit mod FC Nordsjælland fredag aften i mesterskabsspillet, hvor HB Køge har hentet 13 point i 5 kampe, Fortuna Hjørring 10, FC Nordsjælland 5, FC Thy 5, Kolding IF 4, Brøndby 2.

 

AGGER: ET SEJT TRÆK, SOM KAN VARE MANGE ÅR 

Når Daniel Aggers hold i 1. division på søndag møder nummer sidst, Jammerbugt på udebane, er det faktisk de to hold, som har lavet flest point i de første fire runder i nedrykningsspillet. HB Køge og Jammerbugt har fået hver 6, Fremad Amager 5, Vendsyssel FF 4 og Esbjerg 3.

Det er vel egentlig lidt overraskende, at Jammerbugt resultatmæssigt har gjort det så godt, når vi ved, at der er voldsomme problemer og uro i klubben med en tysk ejer, som har svært ved at betale alle de mange udenlandske spillere løn hver måned.

Kan vi sige, at HB Køge må være favorit? Den er lidt svær. Vi husker jo, hvad der skete i det første indbyrdes møde på samme bane. 4-3 til hjemmeholdet, der bl.a. fik fin hjælp med et vanvittigt HB Køge-selvmål.

Da det kiksede med en plads i oprykningsspillet efter de første 22 runder i den næstbedste række, er det selvfølgelig ambitionerne og målsætningen, at HB Køge skal slutte på førstepladsen i nedrykningsspillet. Og så er det jo betryggende at høre, at cheftræneren er godt tilpas og tilfreds i jobbet og med udviklingen i det sportslige projekt, han er sat i spidsen for. Det siger han i et interview hos NordicBet Ligaen.

’Vi er i gang med det lange, seje træk, og vi vidste godt, at det ville tage tid. Vi snakker ikke måneder, vi snakker mange år…’, siger Agger.

’Lige nu er jeg godt tilfreds. Vi skal starte et sted, og vi skulle bygge et fundament, som vi tror kan holde i rigtig lang tid og som kan være med til at tage denne klub til et nyt niveau. Det er vi begyndt på, og vi synes, det går efter planen’, siger HB Køge-træneren.

 

LIGE NU KØRER DET EFTER PLANEN

’De største problemer kommer, hvis man ikke har tålmodigheden og tager sig tiden til at bygge tingene op, ikke kun et hold, men også en klub. Det vidste vi (Agger og First Team Coach Lars Jacobsen, red.), og vi havde købt ind på projektet. Indtil videre er det ikke noget problem, men jeg kan ikke sige, at det ikke bliver det i fremtiden. Lige nu kører vi efter planen’.

’Det var 100 procent det, der tiltalte mig, at vi skulle bygge noget op og gøre det på den rigtige måde. Den måde, vi synes er den rigtige og med hænderne på kogepladen. Så mange projekter af den type er der ikke i Danmark. Og skal jeg pege på én ting, så er det netop det, der tiltalte os’, siger Agger og henviser til indflydelsen og den daglige påvirkning af beslutningerne i HB Køge.

’I mange af de samtaler, vi havde, var det lige det, vi snakkede om. Om vores tanker om det set-up, vi gerne ville lave. Det siger sig selv, at hvis man er en lille gruppe, der skal føre ting ud i livet, så er det nemmere end, hvis man er flere hundrede. Det gode ved HB Køge er, at det her projekt ikke på noget tidspunkt har stået i stampe’.

’Det er hele tiden et skridt ad gangen, og vi forbedrer os hele tiden på alle parametre, og over længere sigt kommer vi til at se resultater. Det er en cadeau til alle de folk, der sidder her og er med til at skubbe det hele i den rigtige retning. Som klub er det vigtigt at have de folk bagved’, siger Daniel Agger.

Interessante udtalelser fra træneren i klubben, hvis målsætning er at være i Superligaen senest i sæsonen 2024-25. Det er det, vi alle ser frem til.

Capelli Sport