Ugens Olsen: Hvidovre-kamp fortæller os mere om HB Køges styrke

Det er nummer seks mod nummer to i 1. division, der mødes fredag aften i Hvidovre, og man kan vel godt kalde det en slags topholdstest for HB Køge-holdet på sjettepladsen, selv om vi kun er fem runder fremme i turneringen. 4-0 over harmløse Nykøbing FC, der lige nu optræder som en nedrykningsaspirant, var Daniel Aggers største sejr som HB Køge-træner. Det er anden gang, holdet med ham som træner har vundet to gange kampe i træk – og den første på det nye kunstgræs.

De veloplagte spillere udstrålede spilleglæde og stærk dominans i det meste af opgøret i 27 graders aftenvarme på Capelli Sport Stadion. HB Køge-holdet var i fuld kontrol med, hvad der skulle ske i kampen og havde styr på, hvordan spillet og samarbejdet mellem kæderne skulle fungere. Spilopbygningerne bagfra så ofte godt ud og var gennemtænkt.

Og HB Køge-spillerne tankede masser af selvtillid, mens de gav tilskuerne meget at glæde sig over i det underholdende opgør med masser af chancer til hjemmeholdet.

Det er næppe skudt over mål at påstå, at det kunne være blevet 7-0 eller 8-0 med de mange scoringstilbud, der blev kreeret undervejs. ’Vi dominerede overalt på banen, men viste også mangel på effektivitet og skarphed foran mål’, erkendte anfører Mike Jensen. Han sparkede selv fladt i stedet for højt, da han kunne trykke af tæt ved mål på en 99 procents-chance, og en heldig forsvarer fik blokeret for bolden inde på stregen. Gæsterne var heldige med at slippe så billigt, om end 4-0 da er et stort nederlag.

Og her er det så, man siger til HB Køge-spillerne: ’Tilbage på træningsbanen – hvor U17-træneren Nicklas Pedersen regelmæssigt arbejder med angriberne i førsteholdstruppen. Han var selv en fin angriber, der kunne lave mål. 69 i alt som klubspiller i Herfølge, FC Nordsjælland og hollandske og belgiske klubber, Groningen, Mechelen, Gent og Emmen. Og ét på A-landsholdet, da Morten Olsen var landstræner.

Hvad skal der til? Endnu flere afslutningsøvelser med fødderne, bedre timing i luftspillet, så der kan komme mere fart på hovedstødene. Mere ro på og køligere overblik foran kassen, når bolden ligger til en afslutning langt inde i feltet. Måske lyder et det lettere sagt end gjort. Men øvelse gør mester, som man siger, og ingen kommer nemt til succes i fodbold.

 

INGEN KLAGE OVER, AT DET KUN BLEV 4-0

Men herfra ingen klage over, at det ’kun’ blev 4-0. Det var en fin sejr i et opgør med stor klasseforskel. Spillerne og staben omkring holdet kunne nyde det dagen derpå, og det gjorde de. Nu er arbejdshandskerne på igen og fokus på Hvidovre efter en kamp, hvor Janus Seehusen var stærk i midterforsvaret og Mike Jensen og Jubril Adedeji det samme længere fremme på banen.

Og så kan man også rose Oskar Snorre i målet, selv om han i store perioder var nærmest arbejdsløs. Han demonstrerede stor sikkerhed og havde et par fine aktioner og redninger på gæsternes få forsøg. Snorre er en god målmand og vigtig for HB Køge. Det betyder meget for holdet, at manden mellem stængerne hele tiden er klar og parat i en kamp, hvor han så sjældent blev udfordret.

 

EKS-KØGE-MÅLSCORER HAR ET GODT HOLD I HVIDOVRE

Hvidovre er en modstander af en helt anden kaliber end falstringerne. Det var imponerende, at den tidligere HB Køge-træner Per Frandsen i sidste sæson førte holdet næsten helt til tops i den næstbedste række. Og vi ser, at Hvidovre igen vil spille med om oprykningspladserne. 5-1 over Fremad Amager giver anledning til respekt i HB Køge-lejren, og Hvidovre er favorit på papiret.

’Vi har et godt hold’, siger sportschefen Peter Lassen, der tilbage i 1990 spillede 12 førsteholdskampe for Køge Boldklub og nettede 10 gange. Lassen, som var topscorer i Superligaen, da han var i Silkeborg i 1999-2000-sæsonen, er glad for, at Hvidovre har kunnet leje Andreas Pyndt i Brøndby IF og fået fat i den erfarne angriber Christian ’Greko’ Jakobsen fra Lyngby. De styrker holdet, siger han.

Den energiske, løbestærke fighter Martin Spelmann var ikke med til at sende amagerkanerne hjem fra Hvidovre med et stort nederlag i bagagen. ’Ham gemmer vi til HB Køge-kampen’, forklarer sportschefen.

Cheftræneren i forstadsklubben var, selvfølgelig, lige så stolt og glad for sejren over Fremad Amager, som Daniel Agger var for HB Køges 4-0 over Nykøbing FC. ’En outstanding kamp. Drengene spiller en god gang fodbold, scorer nogle flotte mål, alt i alt vel gennemført. Virkelig fantastisk’, sagde Per Frandsen med et stort smil.

 

NU SER VI, OM HB KØGE ER ET TOP 6-HOLD

Lige nu har HB Køge-holdet altså indfriet målsætningen om at tilhøre de seks øverste hold i en række, hvor Vejle blæser derudaf i front og efter den imponerende 6-0-sejr over Næstved, der led det første nederlag, er ved at gå i udbrud i tabeltoppen. 17-1 i målscore er ret godt.

HB Køge har slået to af bundholdene – Nykøbing FC og Hillerøds debutanter, der fik sejr nummer ét mod Fredericia. Tillykke til nordsjællænderne med det.

Udekampen mod Hvidovre kan fortælle os mere om Agger-holdets styrke og muligheder for at bide sig fast blandt de seks øverste.

Capelli Sport