Ugens Olsen: Hvor stærkt er Aggers HB Køge-hold nu?

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Alt kan ske i fodbold. Og heldigvis for det. Det kan jo godt ske, at Daniel Aggers tropper i de fem sidste runder i 1. divisions grundspil præsterer forrygende og, endelig, forlader syvendepladsen og kvalificerer sig til at spille med i det kommende top-seks-oprykningsspil i den næstbedste fodboldrække.

I stedet for, at HB Køge skal gennem 10 kampe i nedrykningsspillet og i allerværste fald (det sker dog næppe) blive lidt involveret i nedrykningsstriden, når vi kommer ind i foråret.

Men der skal dæleme meget held i sprøjten, dygtighed på banen, tro på egne evner, taktisk kløgt og vel fuld pointhøst i de næste fem kampe, hvis drømmen om top-seks-deltagelse skal blive til virkelighed. Vi er jo seks point efter nummer seks i tabellen, Sønderjyske, og Aggers mandskab lægger ud efter vinterpausen med to kampe mod top-seks-hold. Først mod FC Helsingør fredag aften og derefter mod oprykningsfavoritterne Vejle ugen efter på Capelli Sport Stadion.

Det er barske betingelser og en stor, svær opgave, HB Køge-spillerne står foran. Det vil være en succes, hvis det lykkes at løse den. Men vi – her tænker jeg på os HB Køge-fans, der følger holdet tæt og ser alle hjemmekampe – ved jo faktisk ikke ret meget om, hvor holdet med flere nye spillere står lige nu efter den vinterpause, der blev længere end normalt, fordi landsholdet var til VM i Qatar – og kom hurtigt hjem igen.

Det ser flot ud på papiret, at det er blevet til fire sejre og uafgjort en enkelt gang i fem testkampe, og HB Køge har scoret 18 gange. To af kampene blev spillet i Tyrkiet, så dem kunne vi ikke overvære. Og i sidste uge blev AB fra den tredjebedste række banket 5-0 på et stadion, der var lukket for tilskuere. Så vi ved ikke meget om, hvorvidt det var gæsterne, der var dårlige eller Agger-holdet, der storspillede og så godt ud.

Det var ingen adgang, vel fordi der skulle afprøves nogle taktiske, nye ting og spillemåder, som mulige ’spioner’ fra kommende modstandere ikke måtte se. Vi glæder os til at opleve, hvad holdet virkelig kan og står for med nye ansigter på banen, når der er point på spil, og det bliver alvor.

 

DET LOVER GODT: TRE NYE MÅLSCORERE I HB KØGE

Tre nye målscorere i HB Køge, hed en begejstret overskrift i Dagbladet efter 5-0-kampen. Den 19-årige angriber Zean Peetz Dalügge, der kommer fra Lyngby, den jævnaldrende finske midtbanemand Leo Walta, hentet i FC Nordsjælland, og den 24-årige svenske midtstopper Charlie Weberg fra Helsingborg scorede hver én gang. Fint.

Det er altid godt at have alsidige, målfarlige spillere på banen – og topscorer Yousef Salech sidder jo desværre udenfor som karantæneramt fredag aften i Helsingør.

På papiret er det som nævnt en grim start med to opgør mod top-seks-hold. Men, vi skal da lige have med i billedet, at der er sket meget hos FC Helsingør siden sidste runde i efteråret. Cheftræner Morten Eskesen har jo sagt farvel til klubben og er nu U18/U19-træner hos DBU. Daniel K. Pedersen, navnet siger næppe mange hos os noget, er ny, midlertidig cheftræner hos nordsjællænderne.

Og lige forleden sagde Eskesens assistent, Mikkel Thygesen farvel og tak til klubben, der altså har nye folk i vigtige, ledende hovedroller.

’Det er aldrig optimalt ikke at have sin langsigtede, permanente trænerløsning på plads. Men det har bestemt ikke skabt uro indtil videre. Jeg synes, at vi har haft en rigtig god opstart. Jeg synes, holdet har set rigtig godt ud’, har FC Helsingørs sportsdirektør Janus Kyhl sagt til bold.dk.

Og det er da i øvrigt interessant at bemærke de mange fine ord om Morten Eskesen, tidligere spiller, anfører og sportschef i Køge Boldklub, man kunne høre og læse i forbindelse med hans skifte til DBU. ’Jeg vil gerne takke Morten for en dedikeret indsats for vores klub. Det er en fagligt virkelig dygtig træner, vi siger farvel til, og det er også et fantastisk menneske med nogle personlige kvaliteter, som vi kommer til at savne’, udtalte Janus Kyhl.

 

HVAD ER FC HELSINGØR VÆRD UDEN ’ESKE’?

Måske viser det sig, at FC Helsingør, der med Morten Eskesen som cheftræner vandt 4-2 på Capelli Sport Stadion i efteråret, ikke er en skræmmende modstander med en anden træner. Og det er værd at mindes, at når Vejle kommer til Køge, er det et tophold, som Aggers tropper i efteråret slog i en gyserforestilling i Vejle, da Yousef Salech blev den store matchvinder.

Efter de to første runder kommer der udekampe mod FC Fredericia og Nykøbing FC, og så i sidste grundspil-runde en hjemmekamp mod Hillerød. De nordsjællandske oprykkere har været sæsonens store overraskelse sammen med Næstved. To oprykker-klubber med dygtige trænere, henholdsvis Christian Lønstrup og Peter Bonde, i en række, hvor andre trænere blev fyret i det sene efterår. Michael Hemmingsen i Fremad Amager og Henrik Hansen i Sønderjyske.

Uden at træde for meget i det, kan man vel i øvrigt fortsat undre sig over, at HB Køge-holdet henter flest point (13 i otte kampe) på udebane og kun har spillet sig til otte point i ni hjemmekampe på den fine kunstgræsbane, der bliver rost og fremhævet som en af landets bedste fra alle sider.

En anden statistik fortæller, at HB Køge blot har kæmpet sig til fem point mod top-seks-holdene, tre i Vejle og to i to kampe mod Næstved. 16 point er hentet i opgør mod de fem klubber, der er placeret sammen med HB Køge i den nederste turnerings-halvdel.

Det gode er, at stemningen i og omkring holdet er fin. Der er optimisme, og der er forhåbninger og forventninger om et godt forår. Nå, sådan er det vel i alle klubber, når en ny turnering starter, eller vi skal i gang igen efter en vinterpause. Det er jo sjældent, at nogen melder ud, at ’det ser skidt ud, og vi tror ikke på et godt forår, vi har købt for dårligt ind af nye spillere, og vi frygter det værste, når turneringen fløjtes i gang på ny’.

 

VI HÅBER, PER RUD OG CO. HAR RAMT RIGTIGT

Vi må regne med og stole på, at Per Rud og Co. har ramt rigtigt i vinterens transfervindue med de nyansættelser og salg af spillere, der er sket både på mande- og kvindesiden.

Og derfor ser vi frem til et interessant, begivenhedsrigt HB Køge-forår, hvor det kvindelige mesterhold – nu uden Kyra Carusa i spidsen, held og lykke til hende i engelsk fodbold – skal forsvare førstepladsen, vinde guld igen og jagte en pokaltriumf. Spændende bliver det.

Og heldigvis kan alt ske i fodbold.

Capelli Sport