shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0 kr.
View Cart Check Out

Ugens Olsen: Mike Jensen ser kvinderne som vejviser i HB Køge

Mike Jensen erkender, at han er lidt misundelig på HB Køges mesterhold i Kvindeligaen, som er klar til Champions League-debut i næste uge. Og han melder sig i koret, som hylder og beundrer guldvinderne. ’De er i førersædet lige nu her i klubben og en vejviser for os’, siger anføreren på 1. divisionsholdet. ’De er virkelig dygtige, og man må bare tage hatten af for det, de har præsteret over lang tid. De har lavet sindssygt flotte resultater. De sælger billetter og sponsorater og har skabt ekstra interesse for HB Køge’.

’Det smitter af på os, og det er virkelig spændende at følge dem. Jeg synes, det er strålende, at HB Køge-projektet handler om at have ambitioner på både mande- og kvindesiden. Vi deler stadion og logo, og vi støder ind i dem af og til. Når vi ser kvindetruppen træne, viser spillerne stor professionalisme og entusiasme. Man kan kun blive imponeret’.

Mike Jensen har i år oplevet nedture og skuffelser som HB Køge-spiller, men lige nu er han bare glad, tilfreds og stolt over spillet, præstationen og resultatet i 3-0-hjemmekampen mod Fredericia. Jensens hjemmesejr nummer to på Capelli Sport Stadion. ’Vi viste gode ting i offensiven, vi var kompakte og tætte på hinanden i defensiven. Der var gode blokeringer, et godt kropssprog fra alle mand, og derfor var vi svære at spille mod for Fredericia’, analyserer Mike Jensen.

’VI KENDER HINANDEN BEDRE NU’

’Offensivt var vi i en række situationer stærke i kontrafasen med hurtige bolde i banens længderetning. Der var gode opspil, og det gav os selvtillid, og jeg følte også, at det var sjovt for tilskuere at se på det, vi lavede. Jeg føler, at relationerne på holdet er blevet udviklet, vi kender hinanden bedre nu, og vi fik lavet taktiske justeringer, som bl.a. betød, at vi fik sammenspillet til at fungere rigtig godt. Derfor kunne vi i mange situationer spille os ud af deres pres. Det kom efter, at vi havde ændret fra den 4-2-3-1-formation, vi begyndte med. Trænerne havde forberedt sig fint på modstanderen og greb godt ind, da vi allerede efter et kvarters tid gik over til 4-1-4-1’.

Mike Jensen er ikke bleg for at udtrykke sig med stor tro på, at HB Køge kan leve op til sæsonmålsætningen om at kvalificere sig til top-6-oprykningsspillet efter 22 runder i grundspillet. ’100 procent tror jeg på det’, siger han. ’Kurven peger opad for os, men vi render ikke rundt med armene over hovedet efter sejren forleden. Vi skal fortsat arbejde hårdt og blive bedre. Det er vi på vej til. Vi er i en udviklingsfase. Det går fremad, og jeg er optimist’.

’Det var da tungt i foråret med de mange nederlag. Ni på stribe. Det har jeg ikke prøvet med andre klubber. Vi spillere leverede ikke godt nok. Det var vores egen skyld, at vi smed så mange point væk. I den nye sæson har der også været lavet individuelle fejl og misforståelser i en række kampe, og det har givet store ærgrelser’.

FOR MANGE SELVMÅL OG STRAFFESPARK

’Vi har efter en række kampe ikke været tilfredse, men jeg synes, at vi mellem kampene har været gode til at italesætte problemerne og lære af fejlene. Vi har mistet bolden i ’dumme’ situationer på farlige områder for os, vi lavet for mange straffespark og selvmål, og derfor har vi talt meget om, hvordan vi skal hjælpe hinanden optimalt på banen. Og at vi skal være mere kyniske. Jeg ser fremskridt nu’.

Hvis nogen skulle tro, at Mike Jensen inderst inde har løbet – og han løber jo rigtigt meget i hver eneste kamp – og ærgret sig lidt over, at han skrev under på en treårig kontrakt med HB Køge i januar (der var jo superligaklubber, som var ude efter ham), kan de imidlertid godt tro om igen. Selvfølgelig havde han set frem til bedre præstationer, kampe og resultater i foråret, hvor det positive var, at HB Køge-holdet med den afgående træner, Auri Skarbalius reddede en plads i top-6.

AGGERS STAB BESTÅR AF FRISKE FOLK

I Brøndby spillede Mike Jensen på hold med Daniel Agger, og HB Køge-anføreren siger, at det føles meget naturligt, at han nu er sammen med Agger i en anden rolle. Der er ingen problemer dér.

’Jeg nyder det i HB Køge. Jeg fornemmede hurtigt i december, da der var kontakt mellem os, at det var det, jeg ville. Jeg kunne mærke det i maven, da jeg blev præsenteret for projektet og min rolle i det’.

’Der er et enormt spændende miljø, det er sjovt og inspirerende. Jeg nyder det virkelig. Det vil jeg godt sige to gange. Jeg er glad for klubben med store ambitioner og planer. Jeg vil derhen, hvor klubben vil. Projektet passer lige til mig. Og det er interessant at have Daniel og Lars som trænere med den spillerbaggrund, de har. Aggers stab består af friske folk, som er dygtige til at skubbe til den indre drivkraft, som alle spillerne har’.

’Det er så spændende med stadion-byggeriet, med satsningen på kvinderne, med udviklingen af holdet og unge spillere. Jeg er meget tilfreds med at have en rolle i det her – og måske også på den lange bane’.

Den melding kunne pege hen på, at Mike Jensen efter spillerkarrieren vil gå trænervejen og blive i fodboldbranchen.

På den omtalte lange bane skal HB Køge i løbet af tre år spille sig op i Superligaen. Det er en anden målsætning i klubben. ’Vi kan udvikle os, og for mig er det bestemt ikke urealistisk, at vi kommer op i den bedste række’, siger Mike Jensen. ’Vi skal lægge på hele tiden, og det regner jeg bestemt med, at vi kan gøre’.

Om Mike Jensen, 33, kommer til at opnå noget stort med HB Køge – oprykning, pokalsucces? – må tiden vise. Han blev pokalvinder og Royal League-vinder med Brøndby, han har spillet i Malmö FF, i Cypern-klubben Apoel og var anfører i lang tid i den mest succesfulde norske klub. Med Rosenborg opnåede han at vinde ligaen fire og pokalturneringen tre gange. Mike Jensen er noteret for 88 kampe på DBU-landshold fra U16- og op til A-holdet, hvor han var på banen i fem kampe.

HELSINGØR ER DET BEDSTE HOLD NU

Med 3-0-sejren over Fredericia blev afstanden op til sjettepladsen i 1. divisions-tabellen reduceret til tre point, og mødet med Esbjerg på udebane mandag aften i næste uge er lidt af en nøglekamp for Daniel Aggers mandskab. Lige nu er fem hold gået i udbrud i toppen. Mike Jensen ser Helsingør som rækkens stærkeste hold. ’De har en dygtig træner (køgenseren Morten Eskesen, red.) og mange gode spillere’, siger han.

’De har spillet sammen et stykke tid, relationerne på holdet er stærke, de får det bedste ud af hinanden på Helsingør-holdet. Efter Helsingør er Lyngby, Fredericia og AC Horsens de stærkeste hold, ser det ud til, og de vil nok blive i toppen hele sæsonen’, vurderer HB Køge-anføreren.

Han vil med interesse følge med i, hvordan det går, når HB Køges mestre onsdag aften spiller pokalkamp i Brøndby. På papiret er HB Køge favorit mod et Brøndby-hold, der på det seneste har leveret dårlige resultater i ligaen. Det vil være fint med en sejr tre dage før topopgøret mod Fortuna Hjørring og en lille uge før Champions League-debuten på udebane mod tyskerne i Hoffenheim.