Ugens Olsen: Nu er Mike og Nicklas på samme hold igen

Efter en dårlig generalprøve kommer en god premiere, siger man. Jeg kunne sagtens bruge det gamle ordsprog som indledning til den nye sæsons første klumme i 2023-24-sæsonen. Men jeg kan også lade være. For det er dybest set noget vrøvl. Alt kan jo ske i fodbold. Og der er ingen garanti for, at de hold, der så skidt ud i den sidste testkamp, pludselig ser godt ud og vinder den første kamp, hvor det handler om point.

Det bliver uden tvivl svært for HB Køge med Nicklas Pedersen som ny cheftræner, efter at vi har taget afsked med Daniel Agger, at vinde udekampen mod Hillerød fredag aften i landets næstbedste række. Jo, der var da gode momenter i spillet og blev skabt pæne chancer efter pausen i ’generalprøven’, hvor FC Roskilde fra 2. division var modstander. Men gæsterne vandt 1-0, og resultaterne i de foregående kampe var ikke imponerende.

Nuvel, ny træner med nye ideer og vel en anden ledelsesstil, end forgængeren stod for. Flere nye, unge spillere i truppen end i de foregående sæsoner, så holdet med en ny målmand skal bruge tid på at blive spillet sammen. Godt at vi stadig har erfarne folk som anfører Mike Jensen, Nemanja Cavnic og Pierre Larsen i truppen. Men både de og Nicklas Pedersen kommer på hårdt arbejde.

Jeg har hørt mange mene, at hvis HB Køge undgår at ryge ud af 1. division, så vil det være en flot præstation af trænerne og spillerne.

 

TRÆNERNE OG HOLDET UNDER PRES FRA START
Hvorom alting er: Der er lagt op til, at HB Køge må se ind i en sæson, hvor nedryknings-spøgelset nok kommer til at vise sit grimme ansigt på Capelli Sport Stadion. Det er erkendt af ledelsen med Per Rud i spidsen, af bestyrelsen, ejeren i USA, trænerne og alle i og omkring truppen.

Nicklas Pedersen og hans stab er under pres fra start, og så er det godt, at en superprofessionel og erfaren slider med en imponerende viljestyrke som Mike Jensen fortsat har en hovedrolle i HB Køge. Dér, hvor han føler sig virkeligt godt tilpas og er meget glad for at være, som han tit giver udtryk for.

Og det er da sjovt, at Mike Jensen og Nicklas Pedersen, begge 35 år, nu igen er på hold sammen. Og at deres fædre, henholdsvis Henrik Jensen og Jesper Pedersen, har været trænere i en række forskellige klubber (og nok en gang imellem skal komme med gode råd til sønnerne). De følger dem naturligvis tæt og ser mange af HB Køge-holdets kampe.

Mike og Nicklas debuterede samtidig på A-landsholdet under Morten Olsen i en venskabskamp mod Tyskland i København 11. august 2010. Mike spillede syv A-landskampe, Nicklas 13, den sidste på Malta i september i 2013. Mikes sidste A-landskamp var mod Østrig i 2018. Han spillede 83 officielle ungdomslandskampe på forskellige DBU-hold, Nicklas 12.

At få ny træner er Mike Jensen godt vant med. I årene som Brøndby-spiller trænede og spillede han under René Meulensteen, Tom Køhlert, Kent Nielsen, sin far og Auri Skarbalius. Da han kom til Malmö FF, hed træneren dér Roland Nilsson. I Norge hos storklubben Rosenborg, hvor Mike blev anfører og vandt flere titler, hed hans trænere Per Roar Hansen, Kåre Ingebrigtsen, Roni Coolen og Eirik Horneland.

Hos Apoel Nicosia på Cypern var Kåre Ingebrigtsen på ny Mikes træner, som blev efterfulgt af Marinos Ouzounidis, Loukas Chatziloukas og Mick McCarthy. I HB Køge har Mike trænet under både Auri, Daniel Agger og nu Nicklas Pedersen. På A-landsholdet havde han Morten Olsen og Åge Hareide som landstrænere og Keld Bordinggaard på U21-landsholdet.

 

NICKLAS P. TILBAGE PÅ EN HJEMMEBANE
Herfølge-drengen Nicklas Pedersen har haft succes med at udvikle unge spillere og skabe flotte resultater med HB Køges U17-hold. Nu er han glad for, at han skal træne et hold, der i 1. division spiller for pænt mange tilskuere, og hvor det er endnu vigtigere at vinde og holde fast i positionen i den næstbedste række. Han har savnet adrenalinen, spændingen og stemningen i ‘voksenfodbold’.

Han debuterer som cheftræner i en udekamp i 1. division – hvor hjemmeholdet også er på udebane. Og Nicklas Pedersen er fredag aften tilbage på en gammel hjemmebane. Han var jo FCN-spiller i Superligaen, inden han startede sin karriere i udenlandske klubber.

Hillerøds eget stadion er ikke DBU-godkendt til kampe i den næstbedste række, og derfor skal den dygtige Hillerød-træner Christian Lønstrups tropper afvikle hjemmekampene på kunstgræsset på Right to Dream Park hos FC Nordsjælland i Farum, i hvert fald i hele efteråret.

“Jeg ved ikke, om vi kan flytte tilbage til Hillerød efter vinterpausen, men håber det selvfølgelig,” forklarer Lønstrup. Hillerød-træneren har sagt farvel til 11 spillere fra truppen i sidste sæson. Bl.a. målmanden Jonas Dakir, der nu er hos Sønderjyske i Haderslev. Han blev kåret som den bedste i 1. division inden sommerpausen. Topscorer Frederik Christensen er rykket til Helsingør.

 

’KLOGE FODBOLD-EKSPERTER’ TAGER OFTE FEJL
Lønstrup ved godt, at man siger, at den anden sæson er den sværeste for et hold og en klub, som lige har gjort det fint som oprykker-debutant i debutsæsonen. Og han kan høre og læse, at ’kloge’ ’eksperter’ og specialister, som der er så mange af i fodbolden, mest peger på Hillerød og B.93 som to nedrykningskandidater.

Og HB Køge er vel også med i det felt – mens stort set alle ser på AaB’s nedrykkere som de største favoritter til at vinde NordicBet Ligaen.

Men Lønstrup tager det roligt før sæsonpremieren, stoler på sit hold og husker, at ’eksperterne’ også kan tage fejl. Jo, før sidste sæson gik i gang hørte vi en ’ekspert’ (jeg mener, han hed Tøfting) spå, at FC Nordsjælland ville ryge ud af Superligaen. Den var en skævert af rang.

En anden ekspert vurderede, at det var forkert, at FC København straks lod assistenten Jacob Neestrup overtage cheftrænerjobbet, da Jess Thorup blev fyret. Det endte som bekendt med, at Neestrup vandt både pokalturneringen og DM-guld med FCK…

 

DET ER SÅ VIGTIGT AT FÅ POINT I DEN FØRSTE KAMP
Det vil være en voldsom nedtur, et kæmpe nederlag, en lille katastrofe, hvis Nicklas Pedersens HB Køge-hold ryger ud af 1. division. Jeg tror ikke, det sker. Under alle omstændigheder er det vigtigt at få point – helst tre – med hjem fra Farum. Vigtigt for selvtilliden, humøret, gejsten og troen på, at der er talent, energi og spilleglæde, som smitter, samlet i truppen med nye spillere og ny træner.

Og, ok, så siger vi, at vi tror på, at efter en dårlig generalprøve kommer en god premiere. Held og lykke til Nicklas Pedersen og hans spillere.

Capelli Sport