Ugens Olsen: Nu handler det om guld og overlevelse

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Når Daniel Aggers HB Køge-hold møder Hobro i første runde i nedrykningsspillet i NordicBet Ligaen, er det rækkens dårligste hjemmebanehold, som tager imod det ringeste udebanehold, når vi ser på resultaterne i grundspillets 22 runder. HB Køge fik kun to sejre foran eget publikum på Capelli Sport Stadion i 11 kampe i den næstbedste række. Hobro ’præsterede’ at undgå at vinde en eneste kamp på fremmed græs i lige så mange kampe.

Men statistikkerne fortæller os også, at Aggers hold var det bedste af de hold, der endte i den nederste halvdel i grundspillet, til at hente point på udebane. 16 i alt. 9 flere end på egen bane. Man undrer sig. Det gør HB Køge-spillerne nok også selv og prøver selvfølgelig ihærdigt på sammen med trænerne at finde forklaringer og løsninger, der kan bruges til at ændre på tingene.

Anfører Mike Jensen: “Jo, vi skal være meget bedre på hjemmebane. Den nye kunstgræsbane er virkelig god. Ja, jeg synes, den er fremragende. Det er den bedste bane med kunstgræs, jeg har spillet på,” siger manden, der som en stor profil og anfører i Rosenborg, den mest vindende klub i Norge, var med til at erobre flere titler og spillede de allerfleste kampe på kunstgræs.

“Vi skal være meget bedre hjemme. Men vi er altså et sted, hvor vi stadig skal lære at vinde mere. Man kan sige, at vi har været for dårlige til at spille om point. Inden sæsonstarten lavede vi masser af mål i testkampe og spillede fint. Vi lagde perfekt ud med sejren i Helsingør og den gode præstation mod Vejles oprykningsfavoritter. Men så fik vi ikke flere point. Det var dog ufortjent, som jeg oplevede det, at vi blev slået af Hillerød på det sene 1-0-mål til dem lige før slutfløjtet.”

 

DER ER MANGEL PÅ KONTINUITET OG STABILITET

“Vi skal løfte bundniveauet, og vi arbejder hårdt på det. Det er vigtigt at bygge gode relationer op på træningsbanen og i kampene, men det tager tid. Men jeg tror da, at vi ligesom i sidste sæson, kan slutte som det bedste hold i nedrykningsspillet.”

Trænerne og spillerne glæder sig over nogle gode statistikker på forskellige områder i mange af kampene. Det er et ’arbejdsredskab’, som de fleste bruger. Men, det har altså ikke kastet masser af hjemmebanepoint af sig. Og det var bestemt en skuffelse for klubben, trænerne, fansene og naturligvis spillerne selv, at det endte med en beskeden ottendeplads i grundspillet.

Kritiske røster fra utilfredse HB Køge-tilhængere har vi kunnet høre og læse mange af. Kritik af spillerne – og trænerne. Men selvfølgelig fortsætter Daniel Agger i cheftræner-jobbet, som Mike Jensen siger det: “Jeg kender ham. Daniel giver aldrig op.”

Det hører givetvis med til historien om en sæson, hvor målsætningen igen ikke bliver indfriet (en plads i top-seks), at der er blevet skiftet for mange spillere ud i truppen i hvert transfervindue, mens Daniel Agger og First Team Coach Lars Jacobsen har haft ansvaret. Den analyse er anfører Mike ganske enig i. Blandt andet mange skader i sidste sæson og en neddrosling i spillerbudgettet har været årsager til det.

“Men vi må acceptere, at det bare er et vilkår lige nu, at økonomien er skåret lidt ned. Og det er vi jo ikke herre over.”

“Rent sportsligt har der manglet noget stabilitet og kontinuitet, som er betydningsfuld i fodbold. På træningsbanen har vi prøvet meget, stemningen har været fin, og vi har arbejdet meget med at finde løsninger og den bedste, mest effektive måde at spille på i de forskellige kampe. Det er en længere proces.”

Mike Jensen er en beundrer af det, som sker i Hvidovre, hvor de allerfleste af spillerne har halvtidsjob ved siden af fodbolden. Forstadsklubben, der ligner en oprykker til Superligaen sammen med suveræne Vejle, har været god til at holde fast i spillerne og undgå at skifte meget ud ’hele tiden’. Det har været en frugtbar og fornuftig vej til beundringsværdige resultater i klubben, hvor den tidligere HB Køge-træner, eks-landshold-spilleren Per Frandsen gør det virkelig godt.

 

KUN BRØNDBY ER EN (LILLE) TRUSSEL SYV POINT BAGUD

Men vi gider ikke bruge tid på at tænke over, at der kun er fire point ned til nummer næstsidst. Der skal jo spilles 10 kampe, og det vil, trods alt, i mine øjne være en kæmpe overraskelse, hvis HB Køge skal slås til det allersidste for at undgå en bundplacering.

Spændende bliver det at følge, hvordan HB Køge – og de andre hold – kommer i gang i nedrykningsspillet i 1. division – et par dage efter, at det kvindelige mesterhold, forhåbentlig, har taget revanche for pokalskuffelsen i semifinalen i Hjørring med en hjemmesejr over FC Nordsjælland fredag aften på hjemmebane.

Farum-holdet har selvtilliden og humøret i orden efter, at nordsjællænderne slog AGF i pokalsemifinalen og er klar til at møde Fortuna Hjørring i finalen. Dér, hvor HB Køge endnu ikke har prøvet at spille.

Nederlaget i Hjørring i semifinalen har gjort ondt, men spillerne og trænerne – og alle os andre – kan så nyde at studere tabellen i ligaen. Det bliver HB Køge og Brøndby, der skal kæmpe om mesterskabet. Men mestrenes forspring på syv point ned til Brøndby på andenpladsen er betryggende og skal føre til en ny titel. De andre hold i slutspillet er jo langt bagud. HB Køge er logisk nok klar favorit med et hold, som måske lige skal finde ’melodien’ uden de gode spillere, som er rejst udenlands.

Blandt andre Kyra Carusa, der var ligaens bedste spiller, som nu spiller for London City Lionesses i den næstbedste engelske række. Hun har fået pænt meget spilletid i den seneste måneds tid og har scoret sit første mål i England. London City-holdet er nummer to i tabellen, hvor Bristol City er nummer ét med 42 point. Carusas hold blev slået 3-0 på udebane af Durham i søndags og er på andenpladsen seks point efter topholdet.

 

SÆT KRYDS UD FOR LØRDAG 10. JUNI

Her hos os ved vi, at HB Køges førerhold uhyre sjældent taber på hjemmebane, så der er god grund til at forvente og tro på, at guldmedaljerne skal overrækkes til HB Køge-spillerne efter den sidste kamp. Det er mod Brøndby på Capelli Sport Stadion lørdag 10. juni. Sæt et kryds i kalenderen ud for den dato.

Otte klubber har været danske mestre i kvindeligaen. Brøndby IF 12 gange, Fortuna Hjørring 11, Hjortshøj Egå 10, B 1909 5, Ribe 3, Femina 3, OB 2 og HB Køge 2 gange.

Det er lidt kedeligt, når den samme klub vinder mesterskabet år efter år, kan man høre nogen sige. Nej, det er det altså ikke, mener jeg.

Capelli Sport