Ugens Olsen: Nu kan HB Køge og Brøndby gå i udbrud

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Lars Olsen, ekslandsholds-anføreren, der sidder på bænken sammen med cheftræner Per Nielsen, når Brøndby spiller i Gjensidige Kvindeligaen, har vel ret, når han siger, at topstriden i denne sæson er tættere, mere spændende og involverer flere hold end sædvanligt.

Men, i weekenden kan Olsens eget hold på førstepladsen og HB Køge på andenpladsen gå i udbrud i tabeltoppen, hvis de vinder over de nærmeste forfølgere, henholdsvis Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland.

Brøndby, 31 point, tager på hjemmebane imod Fortuna (23) og har favoritværdigheden, mens det er sværere at udpege en favorit i opgøret på Right to Dream Park i Farum, hvor FC Nordsjælland (28 point) møder Kim Daugaards HB Køge-hold (30) lørdag eftermiddag.

Men det må bestemt være et hold og en trup, der tager til Farum med en god portion selvtillid i bagagen efter den glimrende sæsonpremiere, vi oplevede på Capelli Sport Stadion i 3-1-opgøret mod AGF.

Og, hvis man drømmer lidt, kan man se for sig, at Brøndby sætter point til, og HB Køge overtager førstepladsen.

 

DEBUTANTEN GARCIA LAVEDE DET BEDSTE MÅL

Det var interessant at følge, hvordan de nye spillere ville klare sig og udfylde deres roller på et mesterhold. Vi ved jo, at man kan have spillet nok så mange testkampe inden sæsonstarten, men hverken trænerne eller spillerne selv kan helt vide, hvordan holdet vil fungere og præstere, når der spilles om point i sæsonpremieren.

Debutanterne præsterede til fine karakterer mod AGF, og amerikanske Olivia Garcia grundlagde sejren med to seværdige scoringer. At Olivia Garcias pletskud til 2-0 blev kåret som rundens mål var helt fortjent.

Der er kamp om pladserne på holdet, og det var da godt, at også islandske Emelia Oskarsdottier, som er kommet fra svenske Kristianstad, fik lidt spilletid sidst i kampen. Hun er 18, har store ambitioner og drømmer om at komme til at spille for en af de store europæiske klubber.

Emelia er ud af en stor sportsfamilie. Som yngre konkurrerede hun meget med sin 19-årige storebror Orri Oskarsson, der spiller for FCK. Hendes far, Oskar Thorvaldsson, er tidligere islandsk landsholdsspiller og nu cheftræner i norske Haugesund.

 

VI GLÆDER OS TIL DE TO KAMPE MOD BRØNDBY

3-0-føringen ved pausen kunne AGF’erne ikke bringe i fare mod et hold, hvor Cecilie Fløe arbejdede hårdt oppe foran, men lige mangler at få gang i målscoringen. Det skal nok komme.

Ærgerligt, selvfølgelig, at Cornelia Kramer er ude nogle uger endnu med en knæskade. Hun skal i hvert fald være klar, når HB Køge 20. april på udebane møder Brøndby. Det er i femte runde i mesterskabs-slutspillet. To runder derefter hedder det HB Køge-Brøndby IF d. 11. maj på Capelli Sport Stadion.

De andre klubber er selvfølgelig misundelige på HB Køge, som på imponerende vis har vundet guld de seneste tre sæsoner på stribe. Fortuna Hjørring og Brøndby må trøste sig med, at de, inden HB Køge dukkede op på scenen, dominerede og vandt henholdsvis syv og 12 DM-titler i perioden 2002-2020.

HVORNÅR MON NÆSTVED VINDER EN KAMP?

Om det er godt eller ærgerligt for Nicklas Pedersen og hans mænd, at de nu har fået en lille kamppause i NordicBet Ligaen, før nedrykningsspillet begynder i påsken, er vel svært at vurdere. Vi kan i hvert fald glæde os over, at anfører Mike Jensen og medspillerne fik oprejsning efter det grimme nederlag i mødet med Hillerød, da de med en god indstilling og attitude og hårdt arbejde fik ét point med hjem fra Fredericia.

Det, vi kan konstatere, er imidlertid, at HB Køge-holdet ikke har fjernet sig fra placeringen som tredjesidst, og der er fortsat blot fire point ned til næstsidste-pladsen. Det bemærkelsesværdige i bunden af rækken er jo, at FC Helsingør er gået helt i stå, kun har fået ét point i de første fire kampe efter vinterpausen og er blevet overhalet af Næstveds ’uafgjort-eksperter’.

Men det er ikke normalt, at et hold kun vinder én kamp i de første 22 runder og har spillet uafgjort i 11 kampe, som Næstved har gjort. Det er altså usædvanligt. På et eller andet tidspunkt må Næstved-holdet vel begynde at vinde nogle kampe? Jeg går nu ud fra, at FC Helsingør bliver den ene nedrykker til 2. division – og at det er enten Næstved eller HB Køge, der skal med ned.

 

TILLYKKE TIL RETOV, SNART TRÆNER I AC HORSENS

Godt nok har AC Horsens, der ligger som nummer ni i tabellen, haft en forfærdelig start i 2024. Ét point i fire kampe, sportschefen er fyret, cheftræneren fyret, og der har været uro omkring klubben og sure fans og sponsorer over en længere periode i Horsens. Men jeg tror ikke, at østjyderne ryger ud af den næstbedste række.

Til sommer bliver det så Martin Retov, tidligere Køge-, Brøndby-, Hansa Rostock og Horsens-spiller, der skal debutere som cheftræner i den kommende sæson hos østjyderne. Han har været i spil til trænerjobbet i Horsens før, men Brøndby IF ville gerne beholde ham som assisterende træner. Retov har gjort det godt i trænerstaben i klubben på Vestegnen.

Mange havde måske nok, før sæsonen startede regnet med, at B.93 som oprykker kunne komme i nedrykningsfare. Men Østerbro-klubben har gjort det overraskende godt – det ved vi i HB Køge alt om – og det var imponerende, at københavnerne fik otte point i de første fire forårsrunder.

AaB fik flest, ni, og har overhalet Sønderjyske i tabel­toppen. Haderslev-klubben har netop solgt 1. divisions topscorer Peter Christiansen til norske Viking FK. Det er en svækkelse af det sønderjyske hold. Men der kan ikke være stor tvivl om, at AaB og Sønderjyske spiller i Superligaen i næste sæson.

For os i HB Køge handler det ’bare’ om at blive hængende i den næstbedste række. Det skal lykkes.

Capelli Sport