Ugens Olsen: Nu overtager mesterholdet hovedrollen

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Der er dårlige nyheder og gode nyheder. Det fik vi i overskrifter i Dagbladet lørdag morgen i sidste uge. Den dårlige: ’Tops 6 smuldrer for HB Køge’, hed det på forsiden dagen efter Agger-holdets triste – og overraskende – 3-0-nederlag i udebaneopgøret mod bundholdet FC Fredericia. Den gode nyhed inde i avisen:  ’Stadionudvidelse rykker nærmere. Snart skyder flere tribuner op’.

Rent teoretisk kan HB Køge da stadig med to runder tilbage i grundspillet i mændenes næstbedste række kravle op på sjettepladsen og dermed erobre en plads i oprykningsspillet. Men kravet er, at HB Køge så skal vinde de to sidste kampe, på udebane lørdag mod Nykøbing FC og på hjemmebane mod Hillerød – og samtidig håbe på, at FC Helsingør taber to gange i træk.

Sker det, vil HB Køge overhale nordsjællænderne med en bedre målscore og rykke op som nummer seks. Men hvem tror på, at det ender sådan i grundspillet? Jeg gør ikke (og håber, jeg tager fejl). Løbet er givetvis kørt, og der venter, ligesom i sidste sæson, 10 kampe i nedrykningsspillet til HB Køge-mandskabet, der underpræsterede og skuffede slemt i Fredericia og led et nederlag, der gjorde meget ondt.

Det er muligt, at HB Køge blev snydt for ét, måske to straffespark, og at banen ikke var særlig god i Fredericia. Men det var uforståeligt, at de glimrende, lovende præstationer, som holdet leverede i Helsingør og hjemme mod Vejles oprykningsfavoritter, ikke blev fulgt op på en anderledes måde (og med en sejr) i det østjyske.

Og efter kampen gav det anledning til en vis undren at høre First Team Coach Lars Jacobsen, da han sagde, at ’vi fra start ikke rigtigt er der i duellerne, og det virker, som om vi er lidt tøvende i vores pres. Og så tror jeg bare, at når man spiller på sådan et underlag, så bliver det afgørende, hvem der laver færrest fejl. Og der man må bare sige, at vi laver store, afgørende fejl’.

Har vi ikke hørt noget lignende før? Jo. Der var nogle kampe sidste år, hvor trænerne bagefter ærgrede sig over, at spillerne ikke var helt klar fra start. Ikke klar? Det er professionelle spillere. De SKAL være klar fra første fløjt. Det skal trænerne og spillerne i fællesskab sørge for er tilfældet i hver eneste kamp om point – eller på jagt efter en finaleplads i pokalturneringen.

 

TRE GANGE GULD OG UD I EUROPA IGEN?

Nu, efter en lang vinterpause med masser af træningskampe, overtager HB Køge-mesterholdet i Gjensidige Kvindeliga hovedrollen, kan vi vel godt sige. På jagt efter en pokaltriumf, som moderklubberne Herfølge og Køge (der var i to finaler) aldrig opnåede. På jagt efter at vinde det tredje danske mesterskab på stribe – og med ambitioner om at spille på den store europæiske scene i Champions League til efteråret.

Vi husker jo med glæde og stolthed, at HB Køge skrev historie og slog tjekkiske Sparta Prag i kvalifikationsrunden og debuterede med gruppespillet mod storholdene Arsenal, tyskerne fra Hoffenheim og Barcelona i efteråret 2021. Til de fire interessante hjemmekampe var der sammenlagt 5.935 tilskuere.

Sidste år fik vi den mest uheldige lodtrækning til kvalifikationsrunden, da Juventus blev modstanderen, så det ærgerligt nok kun blev til to internationale kampe for HB Køge-holdet.

Det vil være en kæmpeskuffelse, hvis det kikser med at fastholde førstepladsen i ligaens slutspil for træner Søren Randa-Boldts stærke hold. Fra førstepladsen er der jo syv point ned til Brøndby på andenpladsen i ligaen, hvor HB Køge spiller første kamp fredag 31. marts. Inden da er det pokalturneringen, der er i centrum.

Lørdagens program i kvartfinalerne (hvis ikke snevejr betyder aflysninger): FC Thy Thisted Q – HB Køge. JAI Aarhus – AGF, Brøndby – Fortuna Hjørring og søndag Næstved HG – FC Nordsjælland. De fire vindere skal spille semifinaler over to opgør (hjemme/ude) i løbet af det næste par uger. Det vil være fine kampe til at starte sæsonen med, og dér skal HB Køge selvfølgelig være med.

 

MESTERTRÆNER GØR HB KØGE TIL STORFAVORIT

Mod FC Thy kommer HB Køge til at møde en god kending, Peer Lisdorf. Træneren, der førte HB Køge til det første DM-guld i ligaen, er nu cheftræner hos FC Thy. Og han er faktisk lidt af en ’ekspert’ i pokalfodbold. Han fik sit hold i finalen sidste år. Og han vandt pokalen fire gange i træk, da han var træner for Brøndbys kvindehold.

Brøndby er i øvrigt den klub, som har vundet kvindernes pokalturnering flest gange. 11, Fortuna Hjørring er blevet pokalvinder 10 gange.

Peer Lisdorf ’spionerede’ på Capelli Sport Stadion, da HB Køge i søndags slog de svenske mestre fra Rosengård med 1-0, og han udtrykker stor respekt for mesterholdet, som han udnævner til storfavorit i lørdags-kampen.

’HB Køge-spillerne er sultne, de VIL i pokalfinalen denne gang, og det bliver en megasvær kamp for os’, siger Lisdorf. ’Hvis vi spiller 10 kampe mod HB Køge, vil de nok vinde de otte, én kan ende uafgjort – og vi kan måske vinde én gang’.

’Det er selvfølgelig et stort tab for HB Køge, at Kyra Carusa nu spiller i England. Hun var som anfører enormt god og vigtig for holdet på alle måder. F.eks. nød Cecilie Fløe stor glæde af, hvordan Kyra kunne spille og finde hende og skabe chancer og plads til hende. Og HB Køge har jo også sagt farvel til landsholdsspilleren Isabella Obaze – men så har de fået nye spillere ind, og HB Køge-truppen har meget kvalitet’, fastslår Peer Lisdorf.

I hans trup er der også skiftet ud i vinterpausen. Et par stamspillere er nu på barselsorlov. Ind er bl.a. kommet den islandske landsholdsforward Hulda Arnorsdóttir og angriberen Mathilde Gaarn Hansen, der er hentet i Brøndby.

 

HB KØGE-TRÆNER HAR ET VINDERHOLD

Søren Randa-Boldt har et vinderhold, der trækker flere og flere tilskuere til Capelli Sport Stadion, når der spilles afgørende, vigtige kampe. Men det er klart, at når/hvis HB Køge kommer i Superligaen, vil det være opfyldelsen af en drøm, et brændende ønske og en ambition, som vi alle har. Og så vil der blive god brug for en stadionudvidelse.

Hvor er det fint, at vi nu kan regne med, at der skyder flere tribuner op inden så længe, så det samlede antal siddepladser bliver 6.000. Det er til stor glæde for mange. ’Når man ser stadion lige nu, ligner det jo noget, der er løgn’, sagde byrådsmedlem og stor HB Køge-fan Kirsten Larsen (K) forleden til Dagbladet.

Der er gode og dårlige nyheder. Den næste gode HB Køge-nyhed skal meget gerne være, at det kvindelige mesterhold spiller sig videre i pokalturneringen – og vinder den.

Capelli Sport