Ugens Olsen: Nu skal den første HB Køge-sejr i hus

Debutant-oprykkerne Hillerød Fodbold i landets næstbedste række er efter tre spillerunder bedre end HB Køge på ét område (der er ret så vigtigt i fodbold). Det som handler om at lave mål. Hillerød-holdet har scoret tre gange. HB Køge sølle to. Men på vel alle andre parametre er HB Køge Hillerød-klubben overlegen.

Og derfor er det et must, en forventning, ja et krav fra vel alle, der følger og bakker Daniel Aggers hold op, at der skal tre point med hjem i bussen, så spillerne kan fejre den første sejr i NordicBet Liga-sæsonen torsdag aften i Hillerød. Alt andet vil være en kæmpe skuffelse.

HB Køge råder over flere og bedre spillere, nogle af dem med års erfaring i de øverste rækker, end Hillerød. Omkring HB Køge-holdet er der en stab med talrige trænere, eksperter og specialister, betydeligt flere end Hillerød har råd til. Og det er kun nogle få spillere i manager/cheftræner Christian Lønstrups Hillerød-trup, som har optrådt i 1. division. En af dem er Kristian Andersen, som for nogle år siden spillede i HB Køge.

HB Køge har bedre faciliteter, et større og finere stadion til hjemmekampene, en væsentlig stærkere økonomi og et større spillerbudget. Ambitionerne er højere: Oprykning til Superligaen senest om to år. Og Herfølges og Køges fodboldhistorie er vældig flot og bemærkelsesværdig. Hillerød har, bortset fra tilbage i 1911 og en halv snes år derefter, været en dværg i fodbold-sporten, og er først nu ved at gøre sig bemærket højt oppe i rækkerne.

 

DEN NÆSTBEDSTE RÆKKE ER HISTORISK GOD

Fyraftens-profferne i Hillerød træner om aftenen, én gang mere om ugen end i sidste sæson, fortæller Christian Lønstrup. Spillerne har enten job på arbejdsmarkedet ved siden af fodbolden eller er studerende.

Lønstrup drømmer om en hjemmesejr, så Hillerød kan overhale Køge i tabellen. Men når han ikke drømmer, ved han godt, at HB Køge er favorit: ’Hver gang, vi spiller i 1. division, er modstanderne favoritter’, siger han.

’Og min vurdering er i øvrigt, at den næstbedste række er historisk god i denne sæson’.

’Tempoet i kampene er et helt andet, end vi har været vant til i 2. division. Det er en kæmpestor omvæltning for os. Vi er blevet straffet hårdt på dødbolde og standarder. Vi er blevet stærkt udfordret i felterne, hvor mange kampe jo bliver afgjort. Vi har også været lidt uheldige – og lukket 13 mål ind. Modstanderne har stresset os mere, end vi har prøvet før. Det skal vi lære at undgå’.

Hillerøds målsætning er selvfølgelig at forlænge opholdet i 1. division ind i næste sæson. Det er en svær øvelse og kæmpestor opgave for cheftræneren, den sværeste i hans træner-karriere, erkender han. Men Christian Lønstrup har set udmærket spil af sine 1. divisions-debutanter i flere af de første kampe, bl.a. i et smalt 1-0-nederlag til Fremad Amager i pokalturneringen. Og han er optimistisk og ser holdet udvikle sig fra kamp til kamp.

 

ALLE TRÆNERE KAN SE NOGET POSITIVT i KAMPENE

Det er jo trist og ærgerligt, at HB Køge nu spiller bundkamp efter nederlaget forleden i Haderslev, hvor SønderjyskE-spillerne var bedre til at afslutte, og store, individuelle fejl i HB Køge-defensiven lagde op til hjemmeholdets tre scoringer.

’Men derudover spiller vi en fremragende kamp’, sagde First Team Coach Lars Jacobsen til Dagbladet. ’Når alt kommer til alt, var det en af de bedste udekampe, vi har spillet i vores (Jacobsen og Aggers) tid i klubben’.

Men der stod altså 3-1 til hjemmeholdet på måltavlen ved slutfløjtet. Og der kan sagtens være delte meninger om Jacobsens vurdering i en sport, hvor det er resultaterne, der tæller og er de vigtigste. Og der uddeles jo ikke point for spillets kvalitet og den kunstneriske udførelse.

Men, alle trænere skal selvfølgelig finde positive ting at fremhæve, glæde sig over og drage nytte af også efter tabte kampe. Lars Jacobsen bemærkede, at ’alt andet end i felterne var det bedste længe. Vi spiller fint og ser bedre ud end på noget tidspunkt’.

’Personligt er jeg da presset over, at vi ikke har fået de point, vi skulle. Men presset skal ikke ændre på den måde, vi agerer på i hverdagen, og det kommer det ikke til. Vi har en klar plan for, hvad vi vil, og den følger vi. Og hvis man ikke føler et pres, så dør man. Der skal være pres’.

’Vi har spillet tre fine kampe, og vi burde klart have haft mere end et enkelt point. Men vi tror på det. Det positive er, at vi spiller fint og ser bedre ud end på noget tidspunkt. Vi skal i top-6, og vi skal nok indhente det tabte, men det er da irriterende stadigvæk. Efter 22 kampe skal vi ligge i top-6’.

 

POSITIVT: HB KØGE-SPILLERNE I GOD FORM

Det var tydeligt at se på tv, at HB Køge-spillerne var i bedre form og fysisk tilstand end hjemmeholdet. Mange SønderjyskE-folk så trætte ud midt i anden halvleg. Vi fik set, at Jakob Trenskow er en ung, spændende HB Køge-spiller, der kan blive til noget. Og anfører Mike Jensen fightede som sædvanligt uden at give op. Det gør han aldrig. Derfor fik han til sidst lagt op til det trøstmål, som Joachim Rothmann lavede i det 92. minut i en kamp til glemmebogen.

HB Køge er videre i pokalturneringen, det er fint. Og hvis – jeg vil hellere skrive, NÅR den første sejr er i hus torsdag aften i Hillerød, bliver det lidt sjovere at studere 1. divisions-tabellen.

Kikser det, må vi fryde os ekstra meget over det kvindelige mesterhold, der viste klasse i premierekampen mod Brøndby. Man kan ikke blive træt af at gense scoringerne, efter at Brøndby var kommet foran 1-0 på Capelli Sport Stadion i søndags. Hvor var det behersket og flot timet, som Cecilie Fløe gik til og ramte bolden, da hun udlignede. Og Maddie Pokornys 2-1-pletskud kort efter var jo også brillant.

Det kan godt være, at Køge-holdet ikke diskede op med spil i topklasse i premieren, men alle var tilfredse, da der blev fløjtet af. For det er jo resultaterne, der er betyder mest i fodbold.

Capelli Sport