Ugens Olsen: På jagt efter guldet og 7. pladsen

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Tag jer sammen. Det var kravet, ønsket og forhåbningen, som blev udtrykt på skrift herfra og fra forståeligt mange sure og kritiske HB Køge-fans til Daniel Agger og hans spillere for få uger siden. Efter flere dårlige præstationer og kolbøtte-resultaterne med en spektakulær 5-3-sejr i Nykøbing Falster og lige bagefter den pinlige ydmygelse i Fredericia, hvor det formstærke hjemmehold bankede Agger-holdet med 6-1.

Trænerne og holdet har lyttet og strammet op, spillerne er trådt i karakter, som cheftræneren udtrykte det efter 1-0-sejren over Fremad Amager i Sundby. Spillet var klart bedre i 2-0-hjemmekampen forinden mod Hillerød. Men det er som bekendt ’kun’ resultaterne, der tæller i fodbold, så alle er glade.

Og hvis HB Køge lørdag eftermiddag på Capelli Sport Stadion slår Nykøbing FC, der er sidst i tabellen, ligger ned og er nedrykningsdømt, vil det være første gang i perioden med trænerduoen Agger-Lars Jacobsen, at HB Køge vinder tre kampe på stribe. Samtidig vil tre nye point betyde, at HB Køge får en hovedrolle i topstriden i nedrykningsspillet og meget vel kan ende som nummer syv i den næstbedste række. Ligesom det var tilfældet i Aggers første sæson som træner.

Vi er mange ’eksperter’ på tribunen, der har leveret ’kloge’ analyser og forklaringer på, hvorfor HB Køge-holdet på et tidspunkt lignede en nedrykker. Krisen kradsede, det var alvor, risikoen for at HB Køge kunne blive sendt ned i 2. division, den tredjebedste række, voksede.

Det blev bl.a. påpeget, at det måske gjorde holdet usikkert og skrøbeligt, at der af forskellige årsager blev skiftet ud og ind på holdet for ofte. I de to seneste, vundne kampe har det været med de samme 11 spillere i startformationen. Seks point, ingen scoringer imod, farvel til bundstriden. Kontinuitet og stabilitet har ganske stor betydning for alle hold.

 

PÅ JAGT EFTER TOPSCORER-TITLEN

Den store angriber, lejesvenden fra Brøndby, Yousef Salech er en af de spillere, som flere gange har været indskifter. Han har lavet smukke, svære og nemme mål, og det er da fint, at han i høj grad er med i striden om at blive sæsonens topscorer i NordicBet Ligaen. Vendsyssels Wessam Abou Ali har nettet 11 gange, HB Køge-spilleren 10 ligesom tre andre. Yousef Salech kan meget vel forbedre sin statistik mod gæsterne fra Falster, der har lukket 57 mål ind i 27 kampe, det er flest af alle.

Fremad Amager, som har voldsomme økonomiske problemer, bliver den anden nedrykker fra den næstbedste række. Det er hårdt arbejde i mange timer for den tidligere Herfølge- og Køge-spiller, sportschefen Jacob ’Gaxe’ Gregersen af få reddet klubbens liv.

Så går det meget bedre for et par andre gode fodboldnavne, Peter Lassen og Per Frandsen, som også har spillet/trænet hos os i henholdsvis Køge og Herfølge.

Peter Lassen er sportschef i Hvidovre, der efter alt at dømme følger med den jyske traditionsklub Vejle op i Superligaen til sommer. Han lavede en vældig masse mål som Køge-spiller. Eks-landsholdsspilleren Per Frandsen er en succes som træner i Hvidovre. Han var også god som HB Køge-træner for en del år siden. På forhånd tillykke til dem.

 

BRØNDBY-HOLDET SER STÆRKT UD NU

Alt kan ske i fodbold, siger man som bekendt. Også at HB Køges mesterhold i Gjensidige Kvindeligaen kan snuble i slutspurten og blive overhalet af et Brøndby-hold, der ser stærkt ud nu? Svaret har vi nok først lørdag 10. juni, når der er fløjtet af for sidste runde i sæsonen.

Det er klart, at det kan påvirke HB Køge-spillerne, at forspringet på syv point til forfølgerne i løbet af kort tid er reduceret til blot to. Og hvis Søren Randa-Boldt-holdet skulle blive slået i Kolding (hvad jeg ikke tror sker) eller spiller uafgjort, vil det være første gang, at HB Køge ikke vinder i tre kampe i streg i de tre sæsoner, vi har været med i den bedste række. Vi er vant til masser af sejre. Så det var en nedtur for alle med 0-0 på hjemmebane mod Fortuna Hjørring.

Der var mangel på overblik, struktur og styring i opspillet, vi så en del uskarpe og hektiske afslutninger. Og man kan nemt mene, at Cecilie Fløe, altid så flittig og energisk, bør have en angriber med sig helt fremme i front mere konstant, så Fløe ikke alene skal true modstandermålet og tit må vente på at få støtte bag fra i mange opspils-situationer.

Men selvfølgelig lever gulddrømmen under alle omstændigheder i nogenlunde bedste velgående, for Brøndby er altså kun nummer to og kan vel også sætte point til på vej mod målstregen.

 

DET KAN BLIVE EN STOR FINALE 10. JUNI

Tag jer sammen. Nej, det er der selvfølgelig overhovedet ikke behov for at skrive eller sige til topholdet, som der var, da Aggers hold gjorde os meget bekymrede. Alle spillere, trænere og hold kan have en dårlig dag. Det er ikke forbudt. Og prøv at tænke tilbage på, hvor få HB Køges kvindehold har haft i tre sæsoner.

Nu ser det ud til, at vi næppe får set HB Køge som 2023-mesterhold i flere runder før sidste runde. Men det vil da også være fantastisk, hvis det bliver en stor finale mellem HB Køge og Brøndby, hvor afgørelsen skal ske – og HB Køge på hjemmebane vinder guld igen, for tredje gang i træk.

Capelli Sport