Ugens Olsen: Rekordholder Kim Daugaard vil vinde flere medaljer

Kim Daugaard er en ærlig mand. Han siger, at han har det svært med ikke at vinde og derfor er en ret dårlig taber. Så man behøver ikke være professor for at kunne regne ud, at det ikke var sjovt for ham at sidde på trænerbænken ved siden af cheftræner Auri Skarbalius i foråret, da HB Køge tabte ni kampe på stribe i mændenes næstbedste række. Uha. Nu er 47-årige Kim Daugaard næstkommanderende i staben omkring det kvindelige mesterhold og nyder det i fulde drag.

Det er jo nemt at forstå, når man ser på stillingen i Gjensidige Kvindeligaen, hvor HB Køge-holdet har vundet 10 kampe og spillet uafgjort en enkelt gang og er sprintet af sted i et suverænt udbrud med et forspring på syv point ned til Fortuna Hjørring på andenpladsen.

’For fem, seks år siden havde jeg ingen tanker om at skulle være træner for et kvindehold’, husker Kim Daugaard. ’Men udviklingen i kvindefodbolden er jo gået hurtigt, HB Køge-projektet med satsningen på kvinderne blev mere og mere interessant for mig at følge, og jeg føler og mener, at det er det rigtige tidspunkt, at jeg nu har skiftet’.

Han er altså blevet ’dametræner’, et udtryk, som Niels-Christian Holmstrøm brugte, da han var topchef i FC København – en af de mange klubber i Superligaen og 1. division, som ikke satser på kvindefodbold.

’Jeg har savnet at være omkring et hold, der vinder noget, medaljer og titler. Det trækker i mig at få lov til at opleve det igen’, siger Kim Daugaard. ’Og at vi spiller i Europa, er fedt. Det er stort og noget særligt, som jeg også har savnet’.

Herfølge-drengen, der underskrev sin første professionelle kontrakt med Brøndby IF i 1993 og spillede i klubben på Vestegnen frem til 2008, var med til at blive dansk mester fem gange og vinde pokalfinalen lige så mange gange plus den nordiske vinterturnering Royal League i én sæson. Kim Daugaard fik superliga-sølv med Brøndby syv gange og bronze to og er den spiller, som har høstet flest medaljer i Superligaens historie.

Han står noteret for 336 superliga-kampe for Brøndby og var desuden på banen i masser af pokalkampe og i de forskellige europæiske klub-turneringer.

GÅR GENNEM ILD OG VAND FOR SPILLERNE

Kim Daugaard føler, at han og cheftræner Søren Randa-Boldt udgør et godt mix. ’Ud fra det, vi kan hver især, og som de personer vi er. Og vi respekterer hinanden’.

’Noget, der har slået mig mest som træner for en stor kvindetrup, er, at spillerne er dygtige til at navigere og have struktur og fokus på dagligdagen, hvor der for mange af dem også er skole og noget arbejde at passe. De er gode til at planlægge deres uge. Vores spillere tager vare på deres karrierer, de er nysgerrige, meget lærevillige og elsker at træne og spille kampe. Derfor går man gerne gennem ild og vand for dem’, siger Kim Daugaard.

Han er bl.a. imponeret over, hvordan Cecilie Fløe har knoklet og præsteret med enorm energi i alle kampe og nu har fået sin debut på det danske A-landshold.

CECILIE FLØE SPILLER FOR HOLDET

’Hun er sød og godt opdraget, og hendes potentiale er kæmpestort, det kunne man hurtigt se’, forklarer Daugaard. ’Hun var måske lidt uskolet, da vi fik hende. Hun er fysisk meget stærk, god i nærkampe og løb, og hendes spilforståelse og teknik bliver forbedret hele tiden. Hun udviser en stor iver for at træne ekstra og er god at arbejde med’.

Cecilie Fløe er en stor holdspiller. Det så vi igen forleden, da hun knoklede langt tilbage på banen, når modstanderne havde bolden og fint med en god tværpasning lagde op til Maddie Pokornys sejrsmål i Brøndby, hvor dommeren var den eneste, som så et straffespark til hjemmeholdet. Heldigvis brillerede Kaylan Marckese i målet med en fornem redning, så Brøndby ikke fik udlignet.

Dommeren var også på et tidspunkt lige ude ved sidelinjen for at ’snakke’ med Kim Daugaard og Brøndby-træner Per Nielsen, der var – skal vi sige – lidt uenige om en hændelse på banen i kampens hede. ’Vi sagde da pænt tak til hinanden efter slutfløjtet’, bedyrer Daugaard.

De to vandt en masse sammen som Brøndby-spillere. Per Nielsen er med 12 i alt nummer to på statistikken over spillere med flest medaljer i Superligaen. Nummer tre og fire er to andre Brøndby-spillere, Ruben Bagger og Mogens Krogh.

I FREDERICIA FØLGER DE CECILIE FLØE

Cecilie Fløes succes bemærkes mange steder. Selvfølgelig bl.a. i Fredericia, hvor hun blev født i oktober 2001. fredericiaavisen.dk har interviewet hende.

’Det har været megafedt at komme til klub, der har så høje ambitioner inden for kvindefodbold’, siger spilleren, som HB Køge hentede i Kolding Q. ’Stort cadeau til klubben for, at det er den eneste i Danmark, som sætter kvinderne og herrerne på lige fod. De lægger mange kræfter, tid og penge i det’, siger Cecilie Fløe til fredericiaavisen.dk.

’Det er en drøm, der er gået i opfyldelse med Champions League. Det er fedt at spille på højeste niveau i Danmark, men også internationalt. Jeg er beæret over at få lov til at prøve det. Der er et spring fra kvindeligaen til Champions League, og det kan jeg godt mærke. Jeg kan sagtens være med på niveauet i Danmark, men internationalt mangler vi som dansk klub lidt’.

Cecilie Fløe følges tæt af familien, der var lige så glad og stolt, som hun selv var, da landstræner Lars Søndergaard havde overrasket hende med opringningen, hvor han fortalte, at hun blev udtaget til landsholdstruppen for første gang.

EN LILLE MÅLFEST FØR NÆSTE CL-KAMP?

At Cecilie Fløe i denne sæson kommer til at opleve at vinde DM-guld ligeledes for første gang, er der jo kæmpestore chancer for. Og et ’delmål’ i sæsonen må være at HB Køge-holdet får scoret i Champions League og, som Kim Daugaard siger, kommer helt tæt på at få point i nogle af de kommende fire kampe.

’Vi forbedrede os tydeligt i indstilling, præstation og oppe i hovederne hos spillerne fra kamp ét i Tyskland mod Hoffenheim til hjemmekampen mod Barcelona’, konstaterer han.

Det bliver rigtig interessant at se de danske mestre mod Arsenal onsdag i næste uge på Capelli Sport Stadion. Og her kan vi godt give garanti for, at HB Køge lader op til CL-kamp nummer tre med en sikker sejr i kvindeligaen på lørdag, når AaB kommer på besøg. Aalborg-holdet har tabt hver gang i de første 11 runder og har en målscore, der hedder 4-30. Hvordan dog mon de stakkels AaB-spillere har det lige nu?

POSITIVT: TRE HJEMMESEJRE PÅ STRIBE

At det vigtigste i fodbold, er resultaterne, ved vi jo. Og der står ikke noget i 1. divisions-tabellen om, hvorvidt sejrene, der giver tre point, har været heldige eller tilfældige. Der står heller ikke, at taberne efter spil og chancers fordeling måske have fortjent i hvert fald ét point. Ovre i AC Horsens føler de nok, at det var et meget bittert nederlag, østjyderne havde med hjem i bagagen efter at have tabt til HB Køge mandag aften.

Men Agger-holdet var mest effektivt i afslutningerne, og hans spillere kan glæde sig over, at HB Køge for første gang, mens holdet har haft hjemmebane på Capelli Sport Stadion, har vundet tre hjemmekampe i træk. Tak for det, bl.a. især til målmand Oskar Snorre. 3-0 over Fredericia, 1-0 over Nykøbing FC, og 2-0 over AC Horsens på de to fine mål af Effiong Nsungusi og Nemanja Cavnic.

Vigtigt, at afstanden op til 6. pladsen igen er blot tre point. Det er målsætningen, at HB Køge skal være i top-seks efter 22 runder i den næstbedste række. Det bliver spændende, afgørende kampe først i det nye år. Vi må håbe, at de fleste af de mange skadede spillere – for tiden bl.a. Jubril Adedeji, Jon Flanagan, Mathias Nielsen, Martin Koch Helsted, Bruninho og Max Sauer – er friske og klar efter vinterpausen.

I øvrigt – de fleste af os har det vel, ligesom Kim Daugaard, ikke godt, når vi ikke vinder? Lige nu er der grund til glæde i HB Køge, i klubben, ledelsen, blandt spillere og trænere og hos de mange sponsorer og trofaste fans.

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos HBKoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt, men også kontant.

Capelli Sport