Ugens Olsen: Supersøndag på Capelli Sport Stadion?

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Når der er et spørgsmålstegn til sidst i overskriften før HB Køges næste dobbeltprogram på hjemmebane, er det jo, fordi det ikke vil være spor supert, hvis det ender med to nederlag eller for den sags skyld to uafgjorte kampe. Vores kvindelige mesterhold skal slå bundholdet FC Thy Thisted i Gjensidige Kvindeligaen – og gør det også.

Og det er meget vigtigt, at Nicklas Pedersens mandskab, der har godt brug for sejr nummer fire, ikke tillader Næstveds hold på sidstepladsen i mændenes 1. division at få den anden sejr i sæsonen og dermed mere kontakt med de andre bundhold i tabellen. Men det er da uheldigt, at både vores stærke stopper Nemanja Cavnic og den talentfulde Efe Bayrak er ude med karantæne.

De har været et par af de bedste i mange af de første 12 kampe i den næstbedste række – hvor det vel i øvrigt er lidt interessant at notere sig, at Jylland fører suverænt over Sjælland, når vi ser på tabellen. Syv jyske hold er placeret på de syv øverste pladser. Fem øst-hold, Hillerød, HB Køge, B.93, FC Helsingør og Næstved, ligger på de fem nederste pladser.

Det er muligt, at Næstved-spillerne har ranket ryggen og fået mere tro på tingene efter den smalle hjemmesejr over Hobro i den seneste runde. Men én sejr i 12 kampe. Det er altså en dårlig statistik og ikke noget at prale med. Og der har selvfølgelig været usikkerhed og uro i klubben og truppen over en længere periode med dårlige resultater, som kostede Peter Bonde cheftrænerposten.

 

FIK TO HB KØGE-SPILLERE FYRET PETER BONDE?

Nu har 35-årige Patrick Birch Braune afløst Næstved-legenden. Braune er hentet i AB, hvor han har været cheftræner i små fire år. Han blev fyret i AB i april.

’Man kender jo godt mekanismerne i fodboldverdenen, men det overraskede mig alligevel, fordi jeg personligt – og hele truppen – hele tiden har stået bag Bonde’, sagde Næstved-anfører Jesper Christiansen til Sjællandske Medier, da Peter Bonde måtte sige farvel til sit ønskejob.     

Man kan i øvrigt spekulere lidt over, om det mon var to HB Køge-spillere, der – utilsigtet, naturligvis – endeligt afgjorde, at Bonde skulle/måtte fyres. Mandag 4. september scorede Jubril Adedeji og Ifenna Dorgu i slutfasen til henholdsvis 3-2 og 3-3 på Tintshop Park i Næstved i opgøret, hvor hjemmeholdet længe var foran og lignede vinderen.

Hvis Næstved havde fastholdt føringen og vundet over HB Køge den aften, var Peter Bonde så sat fra bestillingen? Svært at vide.

’Jeg er selvfølgelig ked af det, og jeg synes heller ikke, at det er den rigtige beslutning’, sagde Peter Bonde til Bold.dk. ’Det er jo min klub. Jeg ved godt, at man ikke kan bruge det til noget, men det påvirker én ekstra. Jeg er glad for spillerne, og jeg synes, at det er en god trup og nogle talentfulde spillere’.

65-årige Peter Bonde, der som spiller var med til at sikre den sydsjællandske klub sølv i 1. division i 1980 efter en superspændende ’finale’ mod KB, fik Næstved op fra 2. til 1. division og derefter i top-seks. Og han var en af de trænere, der fik flest point i divisionerne i 2022, som han selv har peget på.

’Jeg vil jo stadig følge spillerne og holdet, men der er selvfølgelig nogle mennesker i klubben, jeg er mindre begejstret for, det skal ikke være nogen hemmelighed’, sagde han i en farvelbemærkning.

KØB BILLET // DOBBELTKAMP: HB Køge – FC Thy-Thisted Q & HB Køge – Næstved BK

DOMMER MED 2055 KAMPE MINDES DE GODE, GAMLE DAGE

’Fodboldtilhængerne her i Næstved har haft det dårligt med de skuffende resultater, og alle været kede af det’, forklarer en Næstved-tilskuer, som var på stadion og så Peter Bondes sidste kamp som Næstved-træner. Uffe Jensen, 76, hedder han. Tidligere journalist og sportsreporter på Næstved Tidende i ’de gode, gamle dage’, da lokalavisernes fodbolddækning var mere omfattende og bedre, end vi oplever det i dag.

Uffe Jensen husker og tænker med glæde tilbage til dengang, der var mange tusinde tilskuere til Næstveds hjemmekampe i klubbens bedste sæsoner – i en række år med Peter Bonde i en hovedrolle som anfører. Nu er Uffe en mere sjælden gæst på stadion i Næstved.

Siden 1971 har han været fodbolddommer på Sjælland. Og bruger en masse tid på det. Han har ikke tænkt sig at stoppe lige med det samme. Og hans hustru siger, at han bare skal fortsætte.

Uffe har styr på statistikken, som fortæller, at han enten som manden med fløjten eller som linjedommer har været med til at styre tingene i hele 2055 kampe. Enormt imponerende.

Apropos dommere husker Uffe Jensen i øvrigt, at der vist nok blev givet ikke færre end 11 advarsler i Næstved-Køge-kampen i september. Det var altså alt for mange, syntes han.

 

KAMPENE MOD NÆSTVED ENDER TIT 1-1

Kommer der flest tilskuere til kvindernes eller mændenes kamp på Capelli Sport Stadion? Umiddelbart gætter man selvfølgelig på, at det største publikum vil se HB Køge mod Næstved i 1. division. Men hvorfor ikke møde tidligt frem og også fryde sig over en HB Køge-pligtsejr til at starte med?

Kamp to kan meget vel ende uafgjort. Det er i hvert fald det resultat (som oftest 1-1), vi har fået i flere end halvdelen af opgørene mellem HB Køge og Næstved, efter at Herfølge og Køge blev til HB Køge.

FC Thy Thisted ligger sidst i kvindeligaen, men lavede en pæn overraskelse i den seneste runde, hvor Peer Lisdorf, som bekendt HB Køges første mestertræner, og hans hold kunne glæde sig over at få uafgjort mod Brøndbys favoritter.

Brøndby har resultatmæssigt ikke været på toppen på det seneste, hvor Kolding IF har vist overraskende styrke og spillet sig op i toppen af rækken. (Men de blev som bekendt slået 5-0 af HB Køge).

Med skuffelserne fra kvalifikationsturneringen til Champions League og pokalturneringen i bagagen drejer alt sig nu ’kun’ om at vinde DM-guld for fjerde år i træk for spillerne og den nye cheftræner Kim Daugaard.

 

HVILKEN PLADS ER BEDST FOR CECILIE FLØE?

På det seneste har der i angrebsspillet været perioder i flere af kampene, hvor man synes, at der har manglet noget struktur og styring på opspillet.

Kim Daugaard spekulerer måske lidt over, hvilken position og rolle, Cecilie Fløe skal have og er allerbedst i? Centralt helt i front, som hængende angriber eller fast ude i venstre side? Hun er jo superenergisk, bruger meget energi på at løbe med tilbage og hjælpe forsvaret, når bolden er mistet, og hun vil så gerne arbejde for holdet hele tiden. Det er godt og sympatisk, men det koster også mange kræfter.

Alyssa Walker er ny på holdet og blev matchvinder i Aalborg. 1-0-scoringen til den smalle sejr over AaB i Aalborg for en uge siden var hverken spektakulær eller superflot. Men det står heller ingen steder i fodbold-reglerne, at de skal være det. Fodbold handler om at vinde kampene. Og det har HB Køge-holdet gjort bedre end alle andre tre sæsoner i træk. Vi håber, det fortsætter i denne sæson, mens mændene skal slås for livet i 1. division.

Det er to spændende og meget vigtige kampe på hjemmebane, vi ser frem til. Forhåbentlig bliver det en super søndag på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport