Ugens Olsen: Superlørdag på Capelli Sport Stadion

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Overskriften har været brugt før. Også med et nødvendigt spørgsmålstegn. Nu er der igen et dobbeltprogram på hjemmebane. Første gang, det blev afprøvet, tabte Aggers hold til FC Helsingør i NordicBet Ligaen, mens HB Køges mesterhold slog Fortuna Hjørring 1-0 i Gjensidige Kvindeligaen.

Og det bliver jo kun en rigtig superlørdag med to sejre, når HB Køge først møder Hillerød i 1. division, og Søren Randa-Boldts guldhold tager imod netop Fortuna Hjørring i den første af to semifinaler i kvindernes pokalturnering.

Der er virkelig meget på spil for begge hold. Se på stillingen inden sidste runde i grundspillet i 1. division. Et nederlag kan betyde, at HB Køge i værste fald risikerer at blive overhalet af både Hobro og Fremad Amager og rykker ned som tredjesidst. Det må altså ikke ske.

Heller ikke at Fortuna får uafgjort eller vinder som udehold. Og derefter vil stå stærkest inden returmødet i Hjørring sidst i næste uge. Når det endeligt afgøres, hvem der skal møde vinderen af den anden semifinale, FC Nordsjælland-AGF, i den finale, hvor HB Køge-holdet kan skrive historie og vinde pokalen for første gang i Herfølge/Køges historie.

Daniel Agger og hans mænd (med kun to hjemmesejre i 10 kampe) er under pres nu – og skal nok undlade at læse for meget om sig selv på de sociale medier i disse dage. En hjemmesejr er en pligt, et krav fra fansene og de mange skuffede tilhængere, som har vanskeligt ved at forstå, hvorfor holdet oven på den lovende sæsonstart efter vinterpausen er blevet slået af de to bundhold, FC Fredericia og Nykøbing FC, der sammenlagt vandt 7-2?

 

NEDTUREN I TO KAMPE SVÆR AT FORKLARE

Trænerne og spillerne har også, kan man læse sig til, besvær med at finde årsager til nedturen. ’Sådan er fodbold. Hvad skal jeg sige? Det er svært at forklare’, sagde den store stopper Nemanja Cavnic til Dagbladet i en artikel med overskriften ’Cavnic: Elendigt’ efter dukkerten i Nykøbing Falster. Dér, hvor bunden blev nået for HB Køge, som avisens udsendte på Falster konstaterede.

’Måske arbejder vi ikke hårdt nok – mange bolde er fifty-fifty, og der var de skarpe og udnyttede det. Måske ville de det mere end os? For min egen del kan jeg gøre det 100 procent bedre. Vi skal analysere, så de samme fejl og misforståelser ikke laves igen’.

Vi ved godt, at fodbold ikke kun spilles med fødderne, men også med indersiden af hovedet. Som Cavnic også sagde: ’Det er nok noget mentalt, som vi også arbejdede med sidste år. Det er ikke sådan her, vi skal gå ind til en kamp’.

’Det var en elendig præstation af os startende fra mig selv og så til hele holdet. Anden halvleg var bare…det er ikke sådan, vi skal se ud som et hold i 1. division. Det lignede børnefodbold´.

 

OPRYKKERNE DER ER BLANDT DE MEST FORMSTÆRKE

Der lyder andre toner, optimisme og selvtillid fra Hillerød-lejren, hvor cheftræner Christian Lønstrup har formet et oprykkerhold, som har overrasket de fleste. HB Køge vandt 2-0 i Hillerød midt i august. Nordsjællænderne lagde ud med at tabe fire kampe. Lige nu er de blandt de mest formstærke i rækken og ligner bestemt ikke et hold, som vil få svært ved at fastholde pladsen i 1. division.

’Resultaterne i starten var dårlige. Mod HB Køge fik vi en mand vist ud efter tre minutter. Så var vi 10 mod 11 i 87 minutter, men alligevel godt med i hele kampen’, husker Christian Lønstrup.

’Jeg er glad for holdets udvikling, vi er blevet bedre og bedre. Vores duel-spil er styrket, vi har mange forskellige typer spillere, der kan slå over, så holdet kan ændre udseende midt i kampene. Selv om vi er nye i en 1. division med mange gode hold, har vi ikke spillet pindsvinefodbold. Boldomgangen er blevet bedre, vi vil gerne have mange foran bolden, og måden, vi får mange point på, er vores egen. Og resultaterne er fantastiske’, fryder Lønstrup sig forståeligt.

 

UHELDIG LODTRÆKNING FOR HB KØGE OG FORTUNA

Mesterholdet hos HB Køge har overtaget hovedrollen, og nu kan man høre HB Køge-fans gætte på og spekulere over, om kvindeholdet mon kan/vil samle flere tilskuere til mødet med Fortuna Hjørring, end 1. divisionsholdet gør til den første kamp på en ’Superlørdag på Capelli Sport Stadion?’.

Cecilie Fløes fine scoring i overtiden til allersidst i kvartfinale-kampen mod FC Thy/Thisted i lørdags sikrede en fortjent 1-0-udesejr til HB Køges mesterhold. Spillerne og trænerne ville selvfølgelig helst have trukket enten FC Nordsjælland eller AGF i semifinalen. Og det ville Fortuna-cheftræner Bo Zinck også. ’Vi har aldrig haft lodtrækningsheld’, bemærkede han, da han så, hvem modstanderen blev’.

’Vi får to fine kampe om finalepladsen og som optakt til turneringsstarten i ligaen’, konstaterer cheftræner Søren Randa-Boldt. ’Umiddelbart må chancerne vel være 50-50’, siger han og gør lige opmærksom på, at det jo ikke mere er sådan, at ’udebanemål tæller dobbelt’, når der spilles hjemme og ude i pokalturneringen.

Det gjorde de tidligere, bl.a. da Randa-Boldts nærmeste medarbejder, Kim Daugaard var på toppen som Brøndby-spiller for en del år siden. Han blev lidt af en ekspert i at spille pokalbold og nåede at vinde pokalfinalen imponerende fem gange med holdet fra Vestegnen.

 

HVEM TRÆKKER FLEST TILSKUERE PÅ STADION?

HB Køge-holdet savner logisk nok Kyra Carusa som anfører og leder i en hovedrolle i alle kampe. Men hun skulle videre, til England, og flere af de mest erfarne spillere må deles om at tage ansvaret på banen i de store, vigtige kampe, der kommer nu.

Den langtidsskadede Kelly Fitzgerald er godt på vej mod et comeback, og det er en glædelig melding. Amerikaneren var en vigtig nøglespiller, inden hun pådrog sig korsbåndskaden, på holdet med flere unge spillere, der leverer gode præstationer. Alberte Vingum i målet er udtaget til den danske U19-trup til anden runde af EM-kvalifikationen, som spilles i Køge (2.-11. april). Og den talentfulde HB Køge-angriber Silje Stockmar er også udtaget.

Kvinderne i HB Køge gør det strålende. Men – mon ikke Aggers hold, trods alt, trækker flest tilskuere til lørdagens to spændende kampe på Capelli Sport Stadion? Det tror jeg.

Capelli Sport