Ugens Olsen: Superlørdag på Capelli Sport Stadion?

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Det går op og ned for alle hold i fodbold. Derfor er det af stor betydning for spillere og trænere hurtigt at kunne lukke ned for ærgrelse og frustrationer efter skuffelser og mindre gode præstationer. Lære af nederlag og nedture og komme videre med en positiv og optimistisk tankegang. Daniel Aggers hold kom ud af september med fine resultater, syv gode point i tre kampe i NordicBet Ligaen, men har så blot hentet ét point i de seneste to kampe.

Med to sejre i løbet af de kommende fire dage, først midt på lørdagen mod Fremad Amager og tirsdag aften i pokalturneringen mod SønderjyskE, vil pilen igen pege opad for Agger og hans mænd. Og løfte troen i klubben og truppen, blandt fans og tilskuere på, at HB Køge-mandskabet kan leve op til målsætningen om at komme i top-seks efter 22 runder grundspillet i den næstbedste række.

Det vil være vigtigt med lang levetid i pokalturneringen, som, synes jeg, det er værd at satse på, og som godt kan give os nogle spændende og interessante hjemmekampe mod superligahold, der kan trække mange tilskuere til Køge. Og måske bruger sønderjyderne mest energi på at sikre sig en oprykningsplads og komme hurtigt tilbage til Superligaen og stiller derfor ikke i allerstærkeste hold i en pokal-udekamp en tirsdag aften?

Det lidt bekymrende er, at Aggers mænd kun har hentet én sejr på den lækre og fine, nye kunstgræsbane på Capelli Sport Stadion. Men Fremad Amager er vel et såret hold lige nu og nede i en periode med dårlige resultater i ligaen. Og Fremad led jo et sent nederlag til HB Køge på hjemmebane for ikke så længe siden, da Yousuf Salech nettede to gange.

 

AGGERS HOLD TRE POINT BEDRE END SIDSTE ÅR

Det var ærgerligt at miste sejren til sidst i Næstved i søndags, men uafgjort var set fra tribunen alt i alt et fair resultat. HB Køge-spillerne mangler fortsat noget skarphed og præcision i afslutningsspillet. Og det var dumt, at Nemanja Cavnic gav dommeren anledning til at hive det røde udvisningskort frem i slutfasen, så den store stopper skal afsone karantæne. Men det er ingen større skam at spille 1-1 mod et hold, der nu er ubesejret i 25 turneringskampe i træk på egen bane og i målmanden Nicklas Dannevang havde kampens bedste spiller.

Aggers hold har svært ved at komme væk og opad fra syvendepladsen. Og det er da for resten interessant at bemærke, at placeringen efter 12 runder var nøjagtig den samme for et år siden, da trænerduoen Agger og Lars Jacobsen var debutanter, efter at de i sommerpausen havde overtaget kommandoen efter Auri Skarbalius og hans team.

Men dengang i oktober 2021 havde HB Køge kun 12 point (tre sejre, tre gange uafgjort, seks nederlag) og målscoren 14-19. Nu hedder det 15 point (fire sejre, tre gange uafgjort, fem nederlag) og målscoren 17-16.

 

TIDLIGE HERFØLGE-KØGE-SPILLER IKKE TILFREDS

Ligesom HB Køge gik Fremad Amager ind i sæsonen med målet om at komme i top-seks. Der er et stykke vej til at nå derop lige straks for københavner-holdet, og sportschefen Jacob ’Gaxe’ Gregersen har udtrykt sin kritik og utilfredshed med tingenes tilstand i omklædningsrummet, kan man læse på klubbens hjemmeside.

’Der er meget plads til forbedring. Der skal løftes på alle parametre, vi skal gøre det bedre, det er ikke tilfredsstillende for os selv, hvor vi ligger i tabellen. Jeg synes ikke, at vi som hold har leveret nok’, sagde ’Gaxe’. ’Vi har et hold til mere, men vi har lukket for mange mål ind og scoret for få. Vi har ikke vist, hvem vi er. Vi skal spille, fighte, kæmpe og løbe mere og bedre for hinanden’.

Sportschefen og holdet med Michael Hemmingsen som cheftræner har tre nederlag på stribe med i bagagen til lørdagskampen på det stadion, hvor sportschefen som en stærk forsvarer havde hjemmebane som Køge-spiller (41 kampe/0 mål). Jacob ’Gaxe’ Gregersen spillede også i Roskilde, FC Groningen i Holland, Herfølge (18 kampe/0 mål), Ølstykke, Farum/Nordsjælland, OB og SønderjyskE.

Da han var færdig som spiller, fortsatte han i fodboldbranchen, hvor han har været sportschef i flere klubber, scout, agent og ekspert-kommentator på tv.

 

LARS OLSEN PÅ BRØNDBY-BÆNKEN MOD HB KØGE

HB Køge-Fremad Amager er forkampen, før de danske mestre tager imod FC Thy-Thisted Q, som er blevet overhalet af Brøndby i tabellen i Gjensidige Kvindeligaens grundspil, hvor halvdelen af kampene er afviklet. Hjemmeholdet, der aldrig taber en ligakamp på Capelli Sport Stadion, er selvfølgelig klar favorit og kan se frem til en topkamp på udebane mod Brøndby i næste runde.

Måske, kan man spekulere over, har det haft betydning for Brøndby, at Lars Olsen nu sidder ved siden af cheftræner Per Nielsen på bænken i de fleste kampe og kan komme med gode råd og vigtige input? Olsen er jo et godt fodboldnavn, og Lars er en fornuftig fyr med enorm erfaring. Anføreren på 1992-holdet, der erobrede Europa og fik EM-guld i slutrunden, som endte med 2-0-sejren over tyskerne i finalen på Nya Ullevi i Göteborg, er glad for at være tilbage i sin gamle klub, hvor han har fået den fine titel ’Head of Coaching for 11-mandsfodbolden’.

Lars Olsen spillede i 80’erne på Køges førstehold (126 kampe/14 mål), før han skiftede til Brøndby i 1985 – og hurtigt blev anfører og nåede at vinde mesterskabet syv gange med klubben på Vestegnen.

 

HB KØGE SKAL VINDE BÅDE GULD OG POKALEN      

Brøndby tabte sæsonens første kamp i kvindeligaen, i Køge, men synes altså at skulle være den største trussel mod de forsvarende mestre, som netop har haft tre førsteholdsspillere på landsholdstjeneste. Alberte Vingum oplevede stor succes, da hun stod mellem stængerne på U19-landsholdet i tre kampe i kvalifikationsturneringen til næste års EM-slutrunde. Emma Færge var i A-landsholdstruppen til venskabskampen mod Australien, men kom ikke på banen.

Det burde hun vel have været, kan man godt mene, efter at Danmark leverede en utilfredsstillende hjemmebane-præstation i Viborg og tabte 3-1. HB Køge-anfører Kyra Carusa var i Irlands trup til VM-kvalifikationskampen mod Skotland, der blev slået 1-0. Hun kom ikke i spil, hvad der også kan undre set herfra.

Men vi må vel så bare antage, at irerne råder over mange spillere, der er endnu bedre end Carusa, kvindeligaens bedste spiller, som dog vel kan glæde sig og se frem til slutrunde-deltagelse i Australien og New Zealand næste år. Den slutrunde, hvor Danmark ligeledes er med.

Som HB Køge-anfører betyder Carusa meget på topholdet, der gik glip af deltagelse i Champions League-gruppespillet, men så bl.a. må satse alt på at vinde pokalturneringen for første gang. HB Køge er jo klar til forårets kvartfinaler. Modstanderen kendes endnu ikke.

Og det er heller ikke af større betydning. Den vigtigste kamp for ethvert hold er jo altid den næste. Superlørdag på Capelli Sport Stadion lyder godt. Det er tredje gang i sæsonen med et dobbeltprogram. Første gang tabte Aggers hold til Helsingør, mens mestrene bagefter slog Fortuna Hjørring. Anden gang snublede herrerne mod FC Fredericia, inden kvinderne pligtsejrede imod Sundby. Måske skulle kvindeholdet spille den første kamp til inspiration for mændene? Det er i hvert fald kun Supergodt, hvis udbyttet bliver seks HB Køge-point denne gang.

Capelli Sport