Ugens Olsen: Supersøndag på Capelli Sport Stadion?

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

For et år siden ved denne tid lå HB Køge efter 28 runder på en delt førsteplads i NordicBet Ligaen sammen med FC Fredericia og Hillerød i nedrykningsspillet hos mændene. Og 10 point væk fra en nedrykningsplacering. Der var fred og ingen fare på den front.

Og HB Køges guldhold i Gjensidige Kvindeligaen var fem runder inde i slutspillet alene på førstepladsen et par point foran Brøndby på vej til at vinde mesterskabet for tredje år i træk. Det var stort og fantastisk.

Der er sket en del siden da. Farvel til Daniel Agger og Søren Randa-Boldt og velkommen til Nicklas Pedersen og Kim Daugaard som debuterende cheftrænere i sommerpausen. Nye unge spillere ind i 1. divisions-truppen, farvel til andre.

Dagbladet legede forleden med at udpege de 20 største talenter/uslebne diamanter i de største sjællandske klubber i Superligaen og 1. division og nævnte fire hos HB Køge.

Den 17-årige angriber Ifenna Dorgu og backen Efe Bayrak, ligeledes 17 år. Den kun 16-årige angriber Alfred Gøthler, som endnu har sin førsteholdsdebut til gode, og midterforsvareren Silas Hald,17. Men det tager selvfølgelig tid for de fleste nok så talentfulde spillere at vænne sig til ’voksenfodbold’.

 

NÅR DER BLIVER SPARET, KAN DET KOSTE POINT

Og alle ved, at det går op og ned i fodbold. Det er desuden logisk nok, at det har indflydelse på det sportslige, når der skal spares og bliver skåret i økonomien. Bl.a. derfor kæmper Nicklas Pedersen hold i disse uger for livet i den næstbedste række.

Det kan stadig med held, dygtighed og hårdt arbejde blive en sæsonafslutning, som vi vil være glade for. Det skal det blive. Og på en Supersøndag med dobbelt-program på Capelli Sport Stadion søndag eftermiddag har man da lov til at håbe på, at mændene med en sejr over Hillerød fortsat holder fem points afstand til Næstved i nedrykningsstriden.

Og at kvinderne med en hjemmesejr over ligaens førerhold FC Nordsjælland kan melde sig tilbage i guldstriden.

 

FCN TIL KØGE MED EN STORSEJR I BAGAGEN

Det siger sig selv, at Kim Daugaards hold skal vise større effektivitet og kreativitet oppe foran end i de forrige kampe. Fem scoringer i de første fem kampe i slutspillet, de tre af dem i 3-1-sejren over AGF, er ikke noget at prale med. FC Nordsjælland har lavet otte mål, Brøndby syv.

Og nordsjællænderne havde i weekenden en fest i det første semifinaleopgør i pokalturneringen mod stakkels Næstved HG, der blev nedlagt med cifrene 7-0. FCN-holdet er således allerede finaleklar, kan man godt tillade sig at skrive, og cheftræner Chris Sargeant storroste spillerne og kaldte præstationen fremragende.

’Præstationen afspejler alle de ting, vi arbejder med hver dag’, sagde en stolt Sargeant til FCN’s hjemmeside. ’Vi udvikler os hele tiden, og det er en proces, som jeg er meget tilfreds med’.

 

HB KØGE HAR ET GODT SLUTPROGRAM

AGF slog Brøndby 2-1 hjemme i Aarhus i deres første opgør i den anden semifinale. Så det er helt åbent, hvem der skal møde FCN i finalen. Egentlig underligt, tænker jeg stadig, at HB Køges mestre i tre succes-sæsoner ikke nåede frem til at få en finalebillet i kvindernes pokalturnering.

Kim Daugaards hold har, på papiret, et godt slutprogram: HB Køge-FC Nordsjælland søndag, HB Køge-Brøndby 11/5, Kolding-HB Køge 25/5, AGF-HB Køge 8/6 og HB Køge-Fortuna Hjørring 15/6.

Men det er klart, at hvis HB Køge taber de to storkampe på hjemmebane, som ligger lige for, bliver det en bronze-sæson for første gang.

 

HB KØGE MED NÆSTFLEST POINT I SLUTSPILLET

Nicklas Pedersens mandskab slider og fighter og kan også levere god fodbold i perioder. Men cheftræneren var ikke glad for det skrøbelige forsvarsspil, man i søndags så i perioder mod FC Helsingør, der var meget tæt på at tage alle tre point i opgøret uden mål.

Vi har set op- og ned-præstationer her i foråret af holdet med de mange unge spillere. Men det er da bemærkelsesværdigt, at HB Køge fik næstflest point i slutspillets første fem runder. AC Horsens høstede 10 point, HB Køge 8, Næstved 7, Hillerød 6, B.93 4 og FC Helsingør 4.

Og HB Køge har tre hjemmekampe i de sidste fem runder: HB Køge- Hillerød, B.93-HB Køge, HB Køge-FC Helsingør, HB Køge-Næstved og AC Horsens-HB Køge.

Hillerød-cheftræner Christian Lønstrup synes ikke, at hans hold har fået nok point i forhold til, hvor godt spillet har været. Og han ærgrer sig nok stadig over, at HB Køges Saman Jalaei til allersidst for et par uger siden udlignede til slutresultatet 1-1 på Hillerøds ’hjemmebane’ i Farum. Hillerød-holdet er en besværlig modstander.

KØB BILLET: HB KØGE – FC NORDSJÆLLAND & HB KØGE – HILLERØD FODBOLD

Vi ser frem til en spændende Supersøndag, hvor HB Køge efter Næstveds 1-0-sejr over B.93 fredag aften lige nu kun er to point foran sydsjællænderne. Vi havde senest Supersøndag i oktober sidste år. Kvinderne slog FC Thy 3-1, mændene vandt 3-2 over Næstved. Vi har i høj grad brug for en gentagelse med to sejre søndag eftermiddag.

Capelli Sport