Ugens Olsen: Tom Køhlert holder med Agger i HB Køge

Tom Køhlert var godt tilfreds med det, han fra tribunen på Capelli Sport Stadion oplevede Daniel Aggers hold præstere. Med den supervigtige 2-0-sejr over Hillerød skaffede HB Køge sig syv points afstand til nedrykningsstregen i NordicBet Ligaen.

Brøndbys første mestertræner følte sig godt underholdt, så fornuftigt og klogt HB Køge-spil og et par flotte scoringer, som gjorde ham glad på Aggers og holdets vegne. Og Køhlert sagde efter slutfløjtet, at han – og hustruen Annie, der også ved en masse om fodbold – bestemt kommer tilbage for at se Aggers hold igen.

Måske er Køhlert, 75, så småt ved at blive HB Køge-fan på sine ældre dage? Han hyggede sig i hvert fald godt og nød stemningen til en kamp i den næstbedste række. Han har tidligere set HB Køge spille i Hvidovre.

Manden, der for nogle år siden trappede ned i jobbet som serie 3-træner i Gilleleje BK, har sagt, at han slet ikke har savnet topfodbolden, efter at han – et minut efter sin sidste opgave som cheftræner – vinkede farvel til Brøndby IF. ’Det var en glædens dag. Jeg ville nødigt have undværet det. Jeg havde det da godt i Brøndby. Men jeg ville sateme ikke have gentaget det. Jeg er gået glip af mange andre ting’, sagde Køhlert.

Selvfølgelig holdt Tom Køhlert især øje med, hvordan Agger, skiftevis siddende og stående, reagerede ved sidelinjen og observerede, at HB Køge-træneren for det meste er en rolig type med et godt overblik. Den stil kan Køhlert godt lide.

Af og til i kampens hede rejste også First Team Coachen Lars Jacobsen og assisterende træner Gregg Ryder sig. Og så stod de tre trænere tæt og ’holdt møde’ og overvejede og drøftede vel, hvad der måske skulle justeres i spillet, og hvem der skulle skiftes ud og ind. Og det gav en flink fjerdedommer dem lov til i begrænset tid.

 

TOM KØHLERT FIK TÆMMET DANIEL AGGER

Daniel Agger er i gang med sin anden sæson i trænerrollen. ’Jeg er ret stålsat. Jeg pakker intet ind. Folk ved, hvor de har mig. Måske kan de ikke lide, hvad jeg siger, men i det mindste ved de, hvad jeg mener. Sådan vil jeg også være som træner. Jeg er sgu til at stole på’, sagde han i et interview, efter at han, enormt overraskende, var blevet præsenteret som cheftræner-debutant i HB Køge i april 2021.

I årene forinden havde han stort set intet med fodbold at gøre. Men nu er det træner, han vil være i mange år. Det fryder Tom Køhlert. Han var manden, der sleb diamanten Agger klar til førsteholdsfodbold i Brøndby. Til at starte med havde Køhlert som ungdomstræner i klubben på vestegnen lidt svært ved at tæmme den energiske og talentfulde Hvidovre-dreng.

Agger havde på banen en indstilling, der gjorde, at han næsten var ’klar til at slå alle andre ihjel’, fordi han så gerne ville vinde. Han rettede sig imidlertid, blev noget roligere, og det reddede hans karriere.

Da Agger var 19, fik han debut på Brøndbys førstehold. Michael Laudrup var cheftræner dengang og ikke glad for, at den svenske topforsvarer Andreas Jacobsen skulle sælges. ’Bare lad ham smutte. I har Daniel Agger, og om 10 kampe har alle glemt Andreas Jakobsen’, sagde Tom Køhlert, på det tidspunkt ungdomstræner i klubben. Han fik ret.

Tom Køhlert havde skiftende funktioner og opgaver i Brøndby over en lang årrække. Han blev, som nogen ganske præcist bemærkede det, Brøndby-fodboldens Red Adair (en amerikansk specialist i at slukke olie brande). Når det brændte på, og et hurtigt trænerskifte af den ene eller anden grund var nødvendigt, trådte Køhlert til og var med til at sikre klubben flere mesterskaber og medaljer.

 

FIN SEJR MÅ GIVE SELVTILLID OG POINT PÅ AMAGER

Tom Køhlert oplevede i søndags den første hjemmesejr til Aggers hold siden 3-0-mødet med Fremad Amager tilbage 15. oktober. Amagerkanerne henter flest point på egen bane i Sundby, og de vil slås for livet, når Aggers hold kommer på besøg fredag aften.

Et HB Køge-hold, der må have tanket god selvtillid og spilleglæde med den fine sejr, og som med en udesejr kan tage et kæmpestort skridt væk fra de to nederste placeringer i den næstbedste række. Det var en beslutsom, energisk holdpræstation bygget på taktisk fornuft, engagement og viljestyrke, som sikrede de vigtige point mod de nordsjællandske debutanter i den næstbedste række.

Kaptajn Mike Jensen optrådte som hovedrolleindehaver og kronede en flot, flot præstation med 2-0-scoringen. Det var en nydelse at se, hvordan Jubril Adedeji og Mike Jensen løb rigtigt for hinanden og udmanøvrerede gæsternes forsvar i opspillet, hvor kampen blev endeligt afgjort. Mike Jensen blev kåret som HB Køges bedste spiller. Aldeles fortjent. Han er det jo næsten i hver eneste kamp.

HB Køge-spillerne var indstillet godt til modstanderen, og nu handler det om, at de SKAL optræde med samme attitude, sammenhold og kløgt mod Fremad Amager. Det vil være en stor skuffelse, hvis vi skal se en ny nedtur i en nederlagskamp på udebane, hvor HB Køge jo har høstet de fleste point.

 

HB KØGE – BRØNDBY-DUELLEN KAN BLIVE SPÆNDENDE

Jeg ved ikke rigtigt, om Tom Køhlert går meget op i kvindefodbold. Jeg tror det næppe. Men det er vi jo mange, der gør hos os. For vi har et mesterhold, der taber uhyre sjældent. Nederlaget på 3-1 i topopgøret mod Brøndby IF i lørdags kunne man ikke sige noget til.

Hjemmeholdet var bedst, og Brøndby-spillerne vidste også, at hvis de satte point til mod HB Køge, kunne de godt glemme alt om at skabe spænding om, hvem der skal vinde guld i år.

Det kan måske først blive afgjort i en kæmpefinale på Capelli Sport Stadion i allersidste runde i slutspillet i Gjensidige Kvindeligaen lørdag 10. juni, når Brøndby er modstanderen. Men nu taber HB Køge jo uhyre sjældent og smider ikke mange point væk hver sæson, så det mest sandsynlige er vel, at afgørelsen er sket inden den sidste kamp.

Brøndby-spillerne jublede, fordi de fik HB Køges forspring i tabellen snævret ind til fire point inden lørdagsmødet med Fortuna Hjørring, som sagtens kan blive en besværlig modstander. Men det er godt at tænke på, at det kvindelige mesterhold som bekendt aldrig, i tre sæsoner, har tabt en turneringskamp i den bedste række på hjemmebane. Dér, hvor Aggers hold nu har vundet tre gange i denne sæson, i søndags altså til glæde for bl.a. Tom Køhlert.

Capelli Sport