Ugens Olsen: Ude er godt, men hjemme er bedst?

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Ude er godt, men hjemme er bedst. Det er normalt for de allerfleste fodboldspillere. Det giver tryghed, en indre ro og styrke at blive bakket op af de fleste tilskuere, der er begejstrede og jubler energisk med, når hjemmeholdet scorer. At optræde i vante rammer, hvor man træner til hverdag, kender banens beskaffenhed og dermed ved, hvordan bolden opfører sig, giver uden tvivl ekstra point til de fleste hold.

Blandt dem HB Køges mesterhold i de to seneste sæsoner i Gjensidige Kvindeligaen. Som min kollega, statistik-eksperten Per Møller konstaterer: ’De tager godt for sig af retterne hjemme på Capelli Sport Stadion, hvor de har en lidt (her er den gode Møller ganske beskeden) skræmmende statistik. 92 point ud af 96 mulige i nu 32 ligakampe. 30 sejre og 2 gange uafgjort, 0 nederlag, 92-21 hedder målscoren.

I alt har HB Køge-holdet hugget 160 point af 189 mulige efter oprykningen til den bedste række med debut i 2020-21-sæsonen. Det er altså vildt imponerende. Og vi kan lige tage med, at det er blevet til 21 sejre, 5 uafgjorte kampe og 5 nederlag på udebane og dermed altså 68 point på fremmed natur- eller kunstgræs.

Ude er godt, men hjemme er bedst. Næ, ikke når vi taler om Daniel Aggers tropper i NordicBet ligaen i denne sæson. Det har vi skrevet og talt om flere gange, og det er jo, fordi det er usædvanligt, at vi også har et hold, der har det allerbedst på udebane – når vi alene ser på resultaterne. Og de er jo som bekendt vigtigst i fodbold. Nu hedder det, efter den spektakulære 5-3-sejr over Nykøbing FC: 19 point på udebane, blot 9 point og beskedne 2 sejre i 12 kampe på hjemmebane.

 

EN SEJR, DER HAR GIVET SELVTILLID OG GLÆDE

Selvfølgelig var det skidt, at bundholdet fik lov til at score tre gange og føre 3-1, indtil der var en snes minutter tilbage i søndags. Til gengæld var det bemærkelsesværdigt og stærkt, hvordan Aggers mænd rejste sig og udstrålede vilje og angrebslyst, da kampbilledet blev vendt. I slutfasen optrådte de med opfindsomt, direkte og flot angrebsspil, der nedlagde falstringerne. 5-3-sejren var måske ikke ligefrem livsvigtig, men af enorm betydning for spillere og trænere.

Nykøbing-holdet ’sejlede rundt’ som en groggy bokser i ringen, mens HB Køge-spillere som bl.a. Jacob Trenskow og Joachim Rothmann fik hovedroller og viste overblik og nydelig teknik og blev afgørende for resultatet. Og nu har det givet lidt ro på, i hvert fald i en uges tid, højt humør på træningsbanen og selvtillid og optimisme frem mod de næste kampe.

Daniel Agger var, forståeligt nok, aldeles tilfreds med, hvordan spillerne tog ansvar for den situation, holdet var kommet i, og kunne fryde sig stort over de tre point, der var med hjem i bagagen fra turen til Falster.

 

BRØNDBY ALENE OM AT KUNNE TRUE HB KØGE

I Brøndby følger Lars Olsen med stor interesse, hvordan det går HB Køge-holdene. Både Aggers hold og kvinderne. Eks-landsholdsanføreren har jo en Køge-fortid som spiller (126 kampe i perioden 1981-84), og som U19-træner i Brøndby havde han en ung Daniel Agger i truppen. Nu er 1992-europamesteren assisterende træner omkring kvindeholdet og Head of Coaching i Brøndbys amatørafdeling.

Lars Olsen sidder ved siden af cheftræner Per Nielsen på bænken, når Brøndbys kvindehold spiller. ’Jeg havde en rigtig fin tid i Køge, og jeg ønsker alt godt for klubben. Bare ikke, når vi møder HB Køge’, siger han ærligt.

Brøndby er alene om at kunne true HB Køges førerposition, som forhåbentlig ikke bliver smidt væk. Lige nu er det ret kurs på vej mod mesterskab nummer tre i Gjensidige Kvindeligaen. Der er jo syv points forskel i tabellen på de to hold. Om en god uges tid kommer det første opgør i slutspillet mellem Brøndby og Køge.

’Med noget held kan vi måske nå dem, men man må nok tvivle lidt på det’, erkender Lars Olsen. ’HB Køge-holdet har vist stor stabilitet og må være favorit til at vinde ligaen. Det hele skal flaske sig for os, hvis vi skal overhale dem. Vi må indse, at de er rigtig gode. Tiderne er forbi, hvor det var os og Fortuna Hjørring, der styrede den bedste række hos kvinderne’.

Lars Olsen er for resten ikke den eneste eks-Køge-spiller, der har vigtige funktioner i Brøndby nu. Den assisterende træner Martin Retov (88 kampe for Køge, 1999-2002) har netop forlænget sin kontrakt i klubben, hvor Casper Ankergren (54 kampe, 1998-2001) er målmandstræner. Og Herfølge-drengen Anders Storskov er fysisk træner for superliga-spillerne i klubben på den københavnske vestegn.

 

LANDSKAMPSTEMNING PÅ CAPELLI SPORT STADION

På kvindesiden har HB Køge-cheftræner Søren Randa-Boldt måttet finde sig i, at landskampe har ’grebet forstyrrende ind’ i forårsprogrammet, efter at kvindeliga-holdene ellers lige var kommet i gang med slutspillet.

Men, det var da fint, at HB Køge-spillerne Alberte Vingum i målet og Silje Stockmar fik god spilletid på U19-landsholdet i de tre EM-kampe mod Island, Ukraine og Sverige hen over påsken på Capelli Sport Stadion med mange tilskuere på tribunen og fin stemning.

På søndag er topholdet favorit på udebane mod FC Thy Thisted, når ligakampene er i fokus på ny. Det er Lars Olsens og Per Nielsens Brøndby også på hjemmebane mod Fortuna Hjørring.

 

HELDIGVIS SKAL AGGERS HOLD IGEN PÅ UDEBANE

Kvindeholdet skal vinde guld for tredje gang – og Aggers tropper i 1.division skal hurtigst muligt tage klar afstand fra de to nederste placeringer i tabellen.

Og når man ser på, hvordan pointhøsten er fordelt på hjemme- og udekampe for Aggers mænd indtil nu, kan vi vel godt tillade os at sige, at det er helt fint, at næste kamp også er på udebane, i Fredericia. Hjemme er godt, men ude er bedst.

Capelli Sport