Ugens Olsen: Vi kan og skal selv afgøre det, siger anføreren

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Sjældent har så mange HB Køge-spillere og trænere intenst fulgt med og været så interesserede i, hvordan Næstved klarede sig i en udekamp, som det var tilfældet fredag aften. Men man forstod det jo godt.

Alle sad med håbet om, at Hillerød ville banke sydsjællænderne og dermed styrke HB Køges chancer for at redde livet i NordicBet Ligaen. Hjemmeholdet havde mest spil og flest scoringsforsøg og burde have vundet, kan man forstå, når man læser og hører, hvad de mener i Hillerød.

Nu endte det 0-0 – og det kan vi ikke klage over. Godt nok rykkede Næstved så ét point tættere på Nicklas Pedersens hold. Men det bliver forhåbentlig en kortvarig fornøjelse. HB Køge-holdet møder jo bundproppen FC Helsingør søndag eftermiddag. Og med en sejr vil HB Køge være syv point foran Næstved på næstsidste-pladsen med fem kampe tilbage. Så kan det ikke gå galt.

Det er interessant at huske, at FC Helsingør efter de to første runder i den næstbedste række i juli sidste år var på en delt førsteplads med maksimumpoint sammen med HB Køge og fire andre hold. AaB, Hobro, Kolding IF og FC Fredericia.

Men siden da har FC Helsingør ikke vundet en eneste ligakamp. Altså 24 kampe uden en sejr. Det er ikke normalt. Nordsjællænderne har lukket to mål færre ind, 54, end HB Køge, 56, har gjort, men er det hold, der med 29 mål har scoret færrest gange.

 

I HELSINGØR MÅ DE HAVE GLEMT SEJRSSANGEN

På det stadion, hvor Jafar Arias som HB Køge-debutant i første runde efter vinterpausen blev matchvinder med en straffesparks-scoring til 1-0, er HB Køge favorit til en smal udesejr over et hold med spillere, som vel har glemt, hvordan sejrssangen lyder i omklædningsrummet efter dommerens slutfløjt.

’Helsingør har nogle fine spillere og et hold med lidt mere rutine end os’, siger cheftræner Nicklas Pedersen. Men det er efter min mening svært at vurdere, om Helsingør egentlig burde ligge bedre i tabellen end som nummer 12.

Anfører Mike Jensen glæder sig over, at HB Køge har det i egne hænder og fødder at fastholde pladsen i NordicBet Ligaen: ’Vi kan selv afgøre det. Vi skal slå FC Helsingør og tage tre point med hjem. Hvis vi ikke selv kan få de nødvendige point i de sidste kampe, så er det for dårligt’.

ÆRGERLIGT MED EN NY PAUSE I KVINDELIGAEN

Det er lidt ærgerligt, at Gjensidige Kvindeliga – fordi der skal spilles semifinaler i pokalturneringen – ligger stille i weekenden. Men så må vi glæde os ekstra og se spændte frem til næste søndag d. 5. maj, hvor der er dobbeltprogram på Capelli Sport Stadion. HB Køge mod FC Nordsjælland i kvindeligaen og HB Køge-Hillerød i NordicBet Ligaen.

Det er da lidt skuffende og ærgerligt, at Kim Daugaards mesterhold er nede som nummer tre i tabellen. Vi er jo vant til her midt i foråret at snakke højt om guld. HB Køge har imidlertid kun spillet sig til seks point i slutspillets første fem runder efter vinterpausen.

Brøndby har høstet otte, FC Nordsjælland 10 point, og Farum-holdet har overtaget førstepladsen med nu 37 point. Brøndby har 36, HB Køge, som blot har scoret fem gange efter vinterpausen, 33.

Men, som vi ved, alt kan ske i fodbold. Der er fem runder endnu, og det er godt, at Cornelia Kramer, HB Køges topscorer med fem mål, er tilbage på banen efter en lang skadespause. Hun har været savnet.

HB Køge skal møde både FC Nordsjælland og Brøndby på hjemmebane i de sidste kampe, og det er fint set med HB Køge-briller, at nordsjællænderne og Brøndby spiller (vel helst uafgjort) mod hinanden i sidste runde.

 

PER RUDS STØRSTE ØNSKER I AFSKEDSGAVE

Jeg er sikker på, at Per Rud – i mange år dansk fodbolds flittigste fodbold-direktør m.v. – i afskedsgave til sommer allerhelst ønsker sig, at 1. divisionsholdet klarer skærene og redder livet i den næstbedste række, og at kvindeholdet slutter med enten guld- eller sølvmedaljer.

Her fra et stort tillykke og held og lykke med det nye job som direktør i Kvindedivisionsforeningen.

Capelli Sport