Ugens Olsen: “Vi skal spille fodbold i stedet for at være bange”

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Det var jo en ren ’tilståelsessag’, og cheftræner Nicklas Pedersen og hans spillere skal da have ros for, at de lynhurtigt erklærede sig ’skyldige’ efter 1-7-fiaskoen mod B.93 på Østerbro Stadion. Der var heller ikke andet at gøre. For det var en forfærdelig HB Køge-præstation, da hjemmeholdet mødte en modstander, som ikke kunne forsvare sig.

Det københavnske oprykkerhold har lavet 40 mål indtil nu i sæsonen i NordicBet Ligaen. De 20 har HB Køge lukket ind. Det er under al kritik. Der er kun tre kampe tilbage i sæsonen, og HB Køge er stadig i nedrykningsfare. Det gode er vel, at HB Køge på tredjesidste-pladsen er tre point foran Næstved.

Men sydsjællænderne har jo en noget bedre målscore end Nicklas Pedersens mandskab. Så hvis Næstved og HB Køge har lige mange point efter sidste runde, rykker HB Køge ned. Men sådan går det forhåbentlig ikke?

’Vi skal til at få nogle nosser snart og begynde at spille fodbold i stedet for at være bange’, sagde angriberen Joachim Rothmann til Dagbladet efter øretæven på Østerbro. ’Jeg synes, vi lader dem gøre, hvad der passer dem. Som alle andre funderer jeg over, hvad der gik galt’.

 

ROTHMANN: ’VI LEVERER IKKE, SOM VI SKAL’

’7-1 er helt skidt, og jeg må være ærlig og sige, at jeg lige nu er bekymret for os selv i forhold til, hvad vi kan og står for. De kunne jo have vundet 10-1. Vi leverer ikke, som vi skal. Det er allround, den er gal. Vi vader hjem, og de gør, hvad der passer dem’.

Forsvarsspilleren Hans Christian Bonnesen: ’Det er noget lort, og det er ikke godt nok. Hvis man skal spille på det her niveau, skal man ikke, lukke syv mål ind. Nu skal alle mand kigge sig selv i spejlet og spørge, om man kan gøre det bedre’.

Når et hold har lukket syv mål ind, må målmanden have haft en mindre god dag mellem stængerne, tænker man umiddelbart. Men det er svært at bebrejde Berkant Bayrak noget. Han har været god i vel alle kampe. Og det er flot, at U19-landstræneren – den tidligere Herfølge og Køge-spiller Morten Eskesen – har udtaget ham til en kommende træningskamp.

Nogen vil mene, at det må være nemmere at lære at forsvare sig godt end at lave mange mål. Mod B.93 lignede HB Køge-spillerne i talrige situationer nybegyndere. De var for længe om at komme hjem efter at have tabt bolden oppe i banen og for langsomt tænkende i mange forsvarssituationer.

Der manglede hår på brystet, konsekvens og viljestyrke i nærkampene. Og overblik og samarbejde i placeringerne både med og uden bold.

 

EN SEJR OVER DEN FØRSTE NEDRYKKER ER EN PLIGT

Vi husker vel alle, at HB Køge var på en delt førsteplads med maksimumpoint efter de to første runder i juli, hvor også FC Helsingør startede med at vinde deres to første kampe. Siden har nordsjællænderne ikke vundet. Og forleden kunne man på klubbens hjemmeside læse følgende.

’Kære fans og følgere. I fredags skete det, vi længe havde frygtet. Til slagsange og rytmer fra 1. divisions mest og bedst syngende fangruppering, Kronborgs Drenge, tabte vi på Farum Park til Hillerød. Sådan blev den nedrykning, vi længe havde frygtet komme, endegyldig. På en ellers smuk forårsaften kulminerede nedturen for FC Helsingør. Hjemvejen fra Farum var tung, og selv de blomstrende syrenbuske duftede ikke længere sødt’.

Kommer Helsingør-spillerne så til Køge 2. pinsedag og er ligeglade med, om de vinder eller taber, eller hvad der sker? Nej, selvfølgelig ikke. Men, det er altså Nicklas Pedersens hold, der kæmper for livet i 1. division nu. Det skal kunne ses på indstillingen og sammenholdet på banen og viljen til sejr.

Under alle omstændigheder ser vi spændt frem til en megagyser af rang søndag 26. maj 14.00 på Capelli Sport Stadion. HB Køge-Næstved. Forbudt for børn? Nogle tror på, at der kan komme 2.000, måske 2.500 tilskuere til den kamp.

 

KIM DAUGAARDS HOLD VIL SPILLE EUROPÆISK

Mens Nicklas Pedersens hold nok til det sidste skal slås for at slutte sæsonen som tredjesidst i 1. division og undgå degradering til den tredjebedste række, kan man tro og håbe på, at Kim Daugaards mesterhold er kommet ud af en resultatmæssig og spillemæssig mindre god periode.

Det var en fortjent og flot 2-0-sejr over Brøndby, vi oplevede på Capelli Sport Stadion. Olivia Garcia og Daisy Cleverley lavede to gode mål, holdet hang godt sammen, og spillerne nød det. Derfor kan man ikke lade være med at ærgre sig over, at der nu – igen – er to uger mellem kampene i ligaen.

Som jeg så det, havde Cecilie Fløe det godt i rollen i forreste geled mod Brøndby, og det var rent uheld, at hun ikke endelig kom på scoringslisten igen. Og nede i forsvarskæden spillede Maria Uhre, efter min vurdering, en fremragende kamp.

 

MÅSKE FÅR VI EN ’SØLVKAMP’ I SIDSTE RUNDE?

Håbet om, at HB Køge kan nå at sikre sig andenpladsen i Gjensidige Kvindeligaen, der giver adgang til europæisk deltagelse i næste sæson, lever altså endnu. Der er ved at tegne sig et billede af, at HB Køge kan få muligheden for at spille om sølvmedaljerne i hjemmekampen mod Fortuna Hjørring i sidste runde lørdag 15. juni.

Til den tid er mændenes NordicBet Liga for længst færdigspillet. Og HB Køge har undgået en degradering til 2. division?

Capelli Sport