Ugens Olsen: Vi vil have afgørelsen nu på Capelli Sport Stadion

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Vind eller forsvind. Det er den barske virkelighed for Næstved-holdet, der møder HB Køge i den superspændende nedrykningsgyser i NordicBet Ligaen søndag eftermiddag på Capelli Sport Stadion. Et nedrykningsdrama, som måske burde være forbudt for børn og folk med svage nerver at overvære.

Det kan måske udvikle sig til en vild kamp. Og det bliver bl.a. uhyre interessant at se, hvordan Næstved vil/tør gribe opgaven an. Vil de jagte en hurtig scoring, eller vil de være forsigtige i starten og først og fremmest lukke af bagude? Men sydsjællænderne skal jo vinde for at fastholde chancen for at blive i den næstbedste række. De kan ikke bruge uafgjort til noget.

Ender det uafgjort (eller med en hjemmesejr), kan HB Køge-træner Nicklas Pedersen og hans mænd fejre det sammen med fansene og fryde sig over, at sæson-målsætningen – undgå nedrykning med et hold med mange unge spillere – er fuldført. Og resultatet i udekampen mod AC Horsens i sidste runde vil være uden betydning.

Da Joachim Rothmann, William Madsen og anfører Mike Jensen med deres scoringer sikrede 3-1-hjemmesejren over FC Helsingørs nedrykkere, og Næstved tabte til Hillerød, var den pinlige 1-7-dukkert og præstation mod B.93 på Østerbro et overstået og glemt kapitel.

 

STÆRK OPBAKNING FRA FANSENE

I anden halvleg så vi et hjemmehold, der spillede med fornuft, hang godt sammen i kæderne, skabte chancer og nægtede at sætte point til. Et kollektiv, der udstrålede vilje, viste muskler og en vindermentalitet, vi har savnet lidt i flere tidligere kampe.

Med præstationen i de sidste 45 minutter sprang gnisten fra banen (et Richard Møller-udtryk) ud til tilskuerne, og Mike Jensen og co. fik fornem opbakning fra tilskuerne, der blev godt underholdt. Stemningen og atmosfæren søndag eftermiddag på stadion bliver givetvis endnu mere ’elektrisk’, spændt og neglebidende i sæsonens næstsidste kamp.

 

NÆSTVED HAR ET SIDSTE SKUD I BØSSEN

’Det er meget, meget hårdt lige nu. Vi vidste godt, det ville blive en svær kamp’, sagde Næstved-anfører Jesper Christiansen til Dagbladet efter 1-3 på hjemmebane mod Hillerød 2. pinsedag. ’Men vi kom til pause med 0-0 og var egentlig godt tilfredse. Anden halvleg kommer vi ud og har et rigtig dårligt første kvarter, hvor de laver alle deres mål.’

’Vi har været vanvittigt gode defensivt. Men haft svært ved at lave mål. Det har ikke lignet os i det her forår med sådan et udfald. Vi skal ud at angribe HB Køge. Vi har et sidste skud i bøssen. Og vi skal selvfølgelig give den alt, vi har’.

HB Køge må vel tage favoritrollen på sig. Næstved har blot vundet fire kampe, heraf bare en enkelt på udebane i sæsonen, hvor de jo har haft hjemmebane i Slagelse hele foråret. HB Køge har hentet seks hjemmesejre i land (men lukket flest mål ind af alle).

Man kan måske i øvrigt godt nu se bagud og spekulere i, om det var klogt af Næstveds ledelse at fyre cheftræner Peter Bonde midt i september sidste år. Nå, men det kommer jo ikke os ved, så det må de selv ligge og rode med.

Han havde ført Næstved fra den tredjebedste række op i NordicBet Ligaen og i top-seks i den følgende sæson. Peter Bonde bor og er et stort navn i Næstved og var i 1980’erne en af klubbens dominerende spillere. Han var også i Lyngby og en periode med i den bedste række på Herfølges hold.

Efter fyringen fik han job i Slagelse Boldklub. Men nu vender han tilbage til Næstved Boldklub efter sommerpausen. I første omgang har han fået den fine titel ’Head of Coaching’.

 

HB KØGE ER FAST INVENTAR I DEN NÆSTBEDSTE RÆKKE

Det er da på en måde ærgerligt, at Næstved igen skal rykke ud af den næstbedste række (mit gæt), for HB Køge-Næstved-kampe er altid noget særligt.

Da Køge Boldklub og Herfølge Boldklub endelig fandt sammen på topniveau, startede HB Køge i Superligaen i sæsonen 2009-10. Men rykkede straks ned og prøvede så igen i sæsonen 2011-12 at få fodfæste i den bedste række.

Det mislykkedes på ny, og siden har HB Køge været fast inventar og sjældent i alvorlig nedrykningsfare – før i denne sæson i den næstbedste række.

 

RETOV VIL SOM NY TRÆNER MØDE HB KØGE I NÆSTE SÆSON

Næstved-kampen nu er en af de vigtigste længe. ’Hvis HB Køge scorer det første mål, kan og vil det ikke gå galt’, lyder en vurdering fra Martin Retov. ’Jeg ser meget frem til at skulle spille mod HB Køge i næste sæson, min første som cheftræner. De må ikke rykke ud’.

Martin Retov, der blev divisionsspiller i Køge i 1999 og spillede 88 førsteholdskampe, debuterer som cheftræner i AC Horsens efter sommerpausen. Han har i en lang årrække været først spiller, så assisterende træner i Brøndby. Søndag kan han være med til at vinde guld med klubben på vestegnen for tredje gang.

Retov har vist nærmest haft et dobbeltjob det seneste par måneder. For han har selvfølgelig også skulle følge med i, hvordan spillertruppen i AC Horsens skal se ud frem mod næste sæson.

Hvis HB Køge taber til Næstved, er det jo i øvrigt netop Horsens-holdet, som HB Køge nok skal tage point fra i sidste runde for at bevare pladsen i den næstbedste række. Det bliver opgaven, hvis Næstved i sidste runde besejrer FC Helsingørs nedrykkere, der, som vi ved, senest vandt to kampe i juli 2023.

 

MIKE JENSEN OG CO. KAN GIVE PER RUD EN AFSKEDSGAVE

En hjemmesejr søndag – eller bare uafgjort – må være den bedste afskedsgave, som direktør Per Rud, fodboldens flittigste mand, kan ønske sig. Og selvfølgelig samtidig med, at HB Køge-holdet i kvindeligaen tog til det jyske og hentede tre point med hjem fra mødet med Kolding.

FC Nordsjælland og Brøndby, som også skal mødes i kvindernes pokalfinale, ligner vel på papiret de to hold, der skal fordele guld og sølv mellem sig i Gjensidige Kvindeligaen. Men HB Køge er jo nu med sejren i Kolding igen med i topkampen.

I sidste runde 15. juni skal Kim Daugaards hold være klar til at slå til med en hjemmesejr over Fortuna Hjørring og måske redde en af de to øverste placeringer i land. Det ville belønne holdet med adgangsbilletter til europæisk deltagelse efter sommerpausen.

Vind eller forsvind. Vi kan dårligt vente på de endelige afgørelser. De skal komme på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport