Ugens Olsen: Yousef Salech og Emma Færge i vigtige hovedroller

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Prøv lige at gå ind på HB Køges hjemmeside og gense billedet med Daniel Agger og Yousef Salech, der omfavner hinanden kort efter slutfløjtet i 3-2-sejren over Vejle for nogle uger siden. Cheftræneren har det helt store, brede smil på. Det forstår man godt. For det ligner en fuldtræffer, at HB Køge har fået fat i den 20-årige Brøndby-angriber på lejebasis formentligt sæsonen ud.

Yousef Salechs speciale synes at være at score sent og blive matchvinder i sidste øjeblik i lige kampe i den næstbedste række. Hans 2-1-scoring på udebane mod det indtil da suveræne tophold Vejle kom efter en eminent solopræstation. Han sørgede for målet i 1-1 hjemmekampen mod Næstved, og i Sundby Idrætspark blev han for et par uger siden dobbelt målscorer i 3-2-sejren over Fremad. Så hans scoringsstatistik i 1. division hedder fire træffere i tre kampe.

Det er altså stærkt. Lynhurtigt er Salech blevet HB Køges topscorer, og det er vel ikke særligt modigt at forudse, at han givetvis kommer til at kæmpe med om, hvem der bliver sæsonens bedste målmager i NordicBet Liga. Lige nu er det Næstveds Mileta Rajovic, der topper listen over de bedste afsluttere med syv fuldtræffere, efter at 10 runder er afviklet.

I sidste sæson var det Effiong Nsongusi, der var HB Køges flittigste målscorer. Han nettede ni gange. Oscar Buch, Joachim Rothmann og Pierre Larsen lavede hver fire mål.

 

ANFØRER MIKE MED FINE ROSER TIL YOUSEF

Anfører Mike Jensen, som nettede tre gange i sidste sæson, er imponeret over hvor hurtigt og hvordan, Yousef Salech har fundet sin rolle på HB Køge-holdet. ’Han er jo stor og stærk og altid klar i boksen, og han arbejder også godt for holdet ude på banen. Han er god i pres-delen, når vi ikke har bolden, og han er taktisk klog, hvad der hjælper os i defensiven’, roser Mike Jensen.

’Yousef har skaffet os point, og han udviser en stærk mentalitet. Han har en evne til ikke at virke stresset hverken på eller uden for banen. Han er koncentreret, men også afslappet. Jeg kan se og høre, at han er faldet rigtig godt til hos os i HB Køge. Han har det fint med at være her og få spilletid og i det hele taget få så meget som muligt ud af det hos os, inden han på et tidspunkt sikkert kommer til at spille for Brøndby igen’.

’Jeg tror godt, jeg vil sige, at jeg mener, at Yousef er et kæmpescoop for HB Køge’.

Yousef Salech har fortalt, at han er begejstret for at have fået Daniel Agger som træner. ’Om man er Brøndby-dreng eller ej, så håber jeg forhåbentlig, at man ved, at Daniel Agger er en kæmpe figur i dansk fodbold. Især i Brøndby, hvor han var et af de første, unge talenter, der blev solgt til udlandet og slog igennem på allerhøjeste hylde’, har Salech sagt til bold.dk

’Han giver en masse erfaring på det personlige plan til spillerne, fordi han har oplevet de ting, han har gjort. Det handler om at spidse ører og lytte efter, når han kommer med nogle gode råd, både personligt og taktisk’.

 

DET ER NU, HB KØGE SKAL OP I TOP-6

Pilen peger nu opad for Agger-holdet, som var inde i en mindre god periode og tabte på hjemmebane til FC Helsingør sidst i august, men nu er ubesejret i fire kampe på stribe (heraf én pokalkamp) og tæt på at rykke op i den bedste halvdel af 1. division. Det er, som vi ved, også klubbens logiske målsætning og opgaven for trænerne og spillerne i denne sæson efter, at det kun blev til en 7. plads i sidste sæson.

Og HB Køge-spillernes humør, selvtillid og tro på egne evner må være vokset pænt på det seneste. Det lover godt.

Det kan imidlertid godt undre lidt, at HB Køge kun har vundet én hjemmekamp i 1. division efter sommerpausen og blot fået fem point her i fem kampe på det nye kunstgræs, som blev lagt på i sommerpausen. Da den gamle kunstgræsbane blev kritiseret i sidste sæson, var resultaterne på egen bane jo bedre over en lang periode.

Men nu er HB Køge-holdet, som har høstet ni point på udebane i fem kampe, favorit i søndags-opgøret mod FC Fredericia. Den kamp skal vindes, og hvis FC Helsingør slår Vendsyssel FF lørdag eftermiddag, rykker HB Køge op på sjettepladsen. Vi glæder os til at se Yousef Salech igen efter den kamppause, der nu er overstået.

Det gør Fredericia-spillerne nok ikke.

 

VI GLÆDER OS TIL TO SEJRE PÅ HJEMMEBANE

Søndagens dobbelt-program på Capelli Sport Stadion skal føre til to hjemmesejre, og det vil være en gevaldig overraskelse, hvis Sundbys oprykkere tager point fra HB Køges suveræne tophold med maksimumpoint efter seks runder i Gjensidige Kvindeligaen. Der var et 2-0-nederlag med hjem i bagagen fra retur-mødet med de italienske mestre fra storklubben Juventus, håbet om deltagelse igen i et Champions League-gruppespil blev punkteret, og det er da ærgerligt.

Men set herfra leverede Søren Randa-Boldt-holdet to aldeles fine præstationer mod de italienske favoritter. Det var stærkt at holde liv i drømmen indtil bare et lille kvarter før slutfløjtet onsdag aften. Hjemmeholdets føring var spinkel, en HB Køge-scoring til 1-1 ville have været fantastisk og kunne have ført til forlænget spilletid. Men ok, Juventus fortjener at fortsætte i turneringen, hvor der uddeles dejlige UEFA-millioner til alle holdene.

Jeg synes, at vi på tribunerne skal hylde mesterspillerne, når de løber på banen til kampen mod Sundby søndag eftermiddag. De har vist sig godt frem på den europæiske scene – hvor de har spillet 10 kampe over to sæsoner – og fik fortjent roser fra de italienske spillere i onsdags. Nederlaget har spillerne nok taget afstand fra nu, og de ser fremad i en sæson, hvor ambitionen må være både at snuppe DM-guldet igen og komme i pokalfinalen – og vinde den. Kampen i tredje pokalrunde på udebane mod københavnske Skjold venter allerede torsdag i næste uge.

 

LANDSHOLDET KAN BRUGE EMMA FÆRGES INDLÆG

HB Køge-spillerne har haft og har et pænt hårdt program, men ingen klager vist over det. Og Emma Færge fryder sig naturligvis over, at landstræner Lars Søndergaard har givet hende genvalg til landsholdstruppen. Danmark spiller en venskabskamp mod Australien i Viborg 11. oktober.

Måske får Emma Færge endnu ikke så meget spilletid på landsholdet. Men når hun er på banen ved snart alle, der følger med i kvindefodbolden, at hun har den bedste ’indlægs-fod’ herhjemme. Færge-hjørnesparkene og også mange indlæg fra højre side i åbent spil er enormt giftige, præcise og chanceskabende, alle sammen. Det er en specialitet, som landsholdet godt kan få brug for.

Hvordan Sundby-holdet vil gardere sig, når Emma Færge står klar til at ekspedere bolde fra enten højre eller venstre ind i feltet, er svært at gætte på en søndag, når det vil være en stor skuffelse, hvis ikke udbyttet bliver seks point. To kampe – meget sandsynligt med Emma Færge og Yousef Salech i hovedroller.

Capelli Sport