Uheldige Nowak er over corona og brækket næse

Efter en uheldig og hårdhændet start på kalenderåret med først at være corona-ramt og kort efter comebacket at brække næsen, er Julie Nowak nu endelig tilbage i fuld vigør. Den ivrige og arbejdshidsige højreback har de sidste par uger knoklet hårdt for at blive klar til kamp og var i semifinalerne mod Brøndby IF endelig tilbage i startopstillingen. Efter at have været mere eller mindre ude af holdet i en måned, har det taget lidt tid at finde tilbage i fodbold- og kampformen, men Nowak føler selv, at hun nu er ved at være der, hvor hun gerne vil være.

“Jeg har været rimelig uheldig i foråret. Ovenpå to uger med corona og to uger med brækket næse, kunne jeg godt mærke, at kroppen er brugt, når vi har spillet kamp. Jeg kan godt mærke, at man ikke bare kan være ude en måned og så komme tilbage i fuld vigør”, fortæller Julie Nowak og uddyber om formen,

“Det er særligt det muskelmæssige og ikke pulsen, der er presset. Så snart jeg er på banen, tænker jeg slet ikke over det og føler mig klar. Det har været fint til kamp og jeg føler egentlig, at det er gået godt nok udmærket. Men jeg mærker mest til ømheden dagen efter. Den er ikke slem, men det er blot lidt voldsommere end den plejer”.

Som nævnt var Julie Nowak først ude af træning, da hun blev sygemeldt i to uger med corona. Knapt havde hun været i gang, før hun i slutningen af februar brækkede næsen i en duel under kvartfinalesejren mod Fortuna Hjørring. Siden har Nowak trænet og spillet kampe med en speciallavet maske, der beskytter næsen og resten af ansigtet. Men det er ikke længere et problem og hun er i stedet mentalt klar til at give den gas, hver eneste gang hun krydser kridtstregerne.

“Næsen har det egentlig meget godt. De første to træninger blev jeg ramt lige på hovedet og der blev jeg godt nok forskrækket. Men jeg har heldigvis fået en god maske, der støtter og hjælper. På samme måde er næsen heller ikke øm længere, men jeg passer selvfølgelig stadig lidt på den i hverdagen og har masken på til træning”,

“Det føles lidt som at kigge ind gennem en rude, hvor der er kanter hele vejen rundt. I starten skulle jeg lige vende mig til det og de første par gange tænkte jeg mere over det, men jeg synes, at vi er blevet gode venner og det føles rimelig normalt nu”, siger Julie Nowak, som for snart to år siden også var uheldig at blive ramt af en hjernerystelse, der holdte hende ude i mere end 12 måneder. Derefter har hun spillet med et særligt pandebånd, der beskytter hovedet. Det er for nu byttet ud med masken, men kommer forhåbentlig til at gøre comeback i den nærmeste fremtid.

“Jeg prøvede at have pandebåndet mod min hjernerystelse på, men det fungerede ikke helt godt. Det er trods alt halvandet år siden nu, at jeg havde problemer med hjernerystelsen, så jeg er helt ovenpå. For nu spiller jeg med masken og når jeg runder de første otte uger efter skaden, bliver masken skiftet ud med pandebåndet igen”.

Har man set Julie Nowak spille fodbold er der ingen tvivl om, at hun går helhjertet ind i alle dueller og har et særligt vinderinstinkt. Det kræver nogle gange, at man kommer i udsatte situationer, men der har Julie Nowak også taget ved lære at de uheldige skader. Samtidig afholder det hende ikke fra hverken at spille fodbold eller udnytte sin iver efter at vinde den næste duel, den næste bold, den næste kamp. Dog uden at sætte sikkerheden over styr.

“Selvfølgelig er der nogle gange, hvor jeg i momentet efter en hovedstødsduel tænker over det. Men det afholder mig på ingen måde fra at gøre ting. Jeg har ikke tænkt mig at undgå at gå ind i nærduellerne – der er en risiko ved at spille fodbold lige meget hvad, men det er en risiko, som jeg bare har været mere uheldig at løbe mere ind i end andre”,

“Når jeg har set nogle af vores kampe på video, kan jeg da godt tænke “Hold da op, det var tæt på”. Men når det er i kampens hede, er det vigtigste at vinde den næste duel. Det er det også på lørdag og jeg er klar til Fortuna”, fastslår Julie Nowak.

Foto: Tobias Thomas // TTFilm.dk

Capelli Sport