Uhre: Fedt at være tilbage fra start

For første gang i denne sæsons Gjensidige Kvindeliga-turnering var Maria Uhre tilbage fra start, da HB Køge indtog Ceres Park i jagten på tre nye point og for at fortsætte den gode stime fra midtugens UEFA Champions League-sejr. De århusianske gæster fra AGF bød op til kamp i den solbeskinnede jyske hovedstad, hvor Uhre og resten af holdet mærkede en eminent opbakning fra de medrejsende fans, der ligesom holdet var taget på bustur til Århus.

“Det var en fed oplevelse og en fed bane at spille på. Det var så fedt, at vores fans havde taget turen over for at se os. De var med til at skabe en god stemning på hele stadion, og jeg lagde meget mere mærke til dem end hjemmeholdets fans”, fortæller en stolt sejrherre og uddyber om opbakningens effekt på holdet.

“Det betyder helt sikkert noget, at de er med. Bare det at vi vidste, at der sad nogle af vores fans, som vi kunne høre, var mega fedt og gav en helt vild stemning på holdet, på stadion og det gav os et ekstra pust”.

Maria Uhre spillede alle 90 minutter for første gang i denne sæson i den bedste danske kvinderække. Således har Uhre i denne sæson siddet en anelse mere på bænken, end hvad hun var vant til sidste sæson. Det har selvsagt ikke været helt nemt og krævet ekstra hårdt arbejde, men alligevel har Uhre uden problemer glædet sig over den sportslige succes, som hele holdet har haft, og understreger, at selvom man ikke er blandt de startende elleve, er man stadig en del af holdet – i hvert fald i en velfungerende og harmonisk trup som i HB Køge.

“Der har været en stor udskiftning i trup og stab, som har været lidt svært for mig. Vi har en hård konkurrence på min position og den nye stab ser nogle andre ting, end de gjorde sidste år. Der er ingen tvivl om, at der er forskel på at være starter og indskifter, men alle spillere føler sig som en del af holdet og en del af sejrene. Så jeg glæder mig selvfølgelig på hele holdets vegne, når det lykkedes, for det er mine venner og vi er alle med til at gøre hinanden bedre. Vi hjælper alle hinanden på kryds og tværs”.

En gammel kliché i sportens verden lyder, at man skal gribe chancen, når den opstår. Det forsøgte Maria Uhre også at gøre sit bedste for lørdag eftermiddag på Ceres Park. Selvom det blev en svær kamp og midtstopperen selv er en anelse tilbageholdene med de rosende floskler, kæmpede hun fra start til slut og føler sig i en fysisk forfatning, der gjorde det nemmere at gå direkte ind i startopstillingen.

“Jeg vågnede op til en besked i vores fælles gruppe om, at der var lavet rotationer i truppen grundet sygdom, som gjorde, at jeg skulle starte inde. Jeg har tidligere haft mange snakke med trænerne om, at man skal gribe muligheden og byde sig til, når chancen kommer. Samtidig har de også hjulpet med at holde os, der ikke starter inde, i god form. Derfor var det også fedt at være tilbage og få 90 minutters spilletid. Jeg synes faktisk, at kroppen har det godt nu her efter kampen. Min form har egentlig været fin og været holdt ved lige. Selvfølgelig er jeg lidt øm, men jeg synes, at staben har været god til at holde os alle i form, så jeg er ovenpå”, slutter Maria Uhre af inden busturen går tilbage til det sjællandske og forberedelserne til den kommende uges UEFA Champions League-returopgør mod AC Sparta Prag går i gang.

Capelli Sport