Ungdomsafdelingen er tilbage på græs “Pigerne har savnet fodbolden og hinanden”

I sidste uge fik HB Køges nye pigeungdomsafdeling endelig græs under støvlerne, da alle holdene fra U13-U18 i mindre grupper og skiftevis kom ud på træningsbanen på Capelli Sport Stadion. Således er ungdomsholdene først nu kommet i gang efter det i november blev offentliggjort, at der blev oprettet en eliteungdomsafdeling for pigerne i HB Køge.

”I sidste uge kom vi i gang med træning på græs efter nøje planlægning, gennemgang af retningslinjer og al den vigtige forberedelse. Det var til stor glæde for både piger og trænere. Det var tydeligt for alle, at de havde savnet hinanden og træningerne. Jeg har tidligere lovet, at vi ville komme med 100 km/t og til trods for mindre grupper, forsinket opstart og så videre, så skulle jeg mene, at vi næsten er oppe i den fart allerede”, siger Head of Coaching Klaus Tølbøl.

Siden årsskiftet har Tølbøl ligeledes samarbejdet tæt elitetrænergruppen på licensansøgningen forud for næste sæson. For første gang skal HB Køge nemlig ansøge om en ungdomslicens til klubbens kvindesektor. Her står Klaus Tølbøl med det overordnede ansvar for en omsiggribende og vigtig proces. Arbejdet med en licensansøgning er ikke ukendt for HB Køge, der i indeværende sæson har licens til Gjensidige Kvindeligaen, 1. Division samt  ungdomslicens til drengene. Det betyder, at Klaus Tølbøl i organisationen kan få sparring til arbejdet, der skrider støt fremad mod ansøgningsfristen den 6. april.

”Arbejdet med licensansøgningen går fremad. Vi starter på nogle punkter mere eller mindre forfra, men det skrider støt fremad. Den kultur og de værdier, vi gerne vil give videre og have i ungdomsafdelingen, gennemsyrer allerede klubben på mange måder. Det er også nedskrevet og tydeligt italesat, hvorfor vi fra start kan være skarpe på de vigtige ting”.

Selvom det først er i sidste uge, holdene er begyndt at kunne afvikle træningspas, har trænergruppen arbejdet intenst og struktureret siden årsskiftet på, hvad det vil sige og hvordan det skal komme til udtryk at være et HB Køge-hold. Via ugentlige onlinemøder, har Klaus Tølbøl i samspil med det kompetente og stærke trænerteam gjort en dyd ud af at udfordre og udvikle hinanden.

”Henover de sidste par måneder har vi haft ugentlige møder i elitetrænergruppen, hvor vi har gennemgået og snakket om den spillestil og det udtryk, vi gerne vil komme med, når kampene går i gang. Det har været lidt sværere at arbejde med træningsmetodik og træningsstil, så derfor har vi haft stor fokus på det spillestilsmæssige på vores ugentlige møder. Vi har kyndige og dygtige folk, der har kunne sparre med hinanden og på den måde forbereder vi os hele tiden på både det, der kommer og det, vi er i lige nu. Vi vil hele tiden blive bedre”, slutter Klaus Tølbøl

Capelli Sport