UWCL: Sparta Prag tror på sejren

Det hører til sjældenhederne, at de tjekkiske mestre fra Sparta Prag går fra banen uden at vinde. I den hjemlige turnering er Sparta Prag det mest vindende hold i historien, og sammen med bysbørnene og ærkerivalerne fra Slavia Prag, har de to hold defineret tjekkisk kvindefodbold de seneste tyve år.

I sidste uges UWCL-kamp mod HB Køge skete dog det, som sjældent sker for Sparta Prag. De gik fra banen uden hverken sejr eller scoringer. I dag ankommer de til Danmark, og det gør de med det mål at sikre sig videre adgang til gruppespillet i UWCL.

Efter sidste uges nederlag kom Sparta Prag i weekenden tilbage på sporet da de med en overbevisende 6-0-sejr fik masser af point ind på selvtillidskontoen, og i den hjemlige turnering har Sparta Prag nu vundet de seneste tre kampe med en sammenlagt målscore på 18-0.

Vi har forud for onsdagens UWCL-opgør samlet et par reaktioner fra Sparta Prag-lejren.

Cheftræner Martin Masaryk om 6-0-sejren over Liberec i weekenden og den forestående kamp mod HB Køge

“Vi spillede hurtigt med bolden fra starten, skabte mange chancer og scorede nogle flotte mål. Vi viste, at vi kan spille fodbold. Seks mål er et godt resultat, som kommer efter hårdt arbejde på banen. Jeg er særligt glad for vores indsats, fordi vi havde brug for sejren. Spillerne gjorde deres bedste og skabte resultatet, og kom med en fantastisk indstilling”.

“Vi er stadig kede at, at vi tabte den første kamp mod HB Køge, men jeg tror på, at en optakt, som den vi har haft, vil hjælpe os til at være ovenpå mentalt, og til at få revanche på onsdag. Vi rejser til Danmark med den største respekt, men vi kommer til at kæmpe for sejren. Vi har intet at tabe”.

Midtbanespiller Aneta Pochmanová om kampen mod HB Køge

“Vi fik ikke det resultat i den første kamp, som vi ønskede og håbede på. Fra starten af kampen var der noget nervøsitet hos begge hold, men uheldigvis lavede vi nogle individuelle fejl, som var med til at gøre vores modstandere mere komfortable. I første halvleg havde HB Køge end del chancer, hvor Saša (keeper Alexandra Saša Vaníčková, red.) holdt os inde i kampen. Vi havde også en store chance, som vi desværre ikke udnyttede. Måske var kampen endt anderledes, hvis vi havde udnyttet den. Vi gav alt i den første kamp, men fik ikke sejren, men jeg tror på, at vi kan tage sejren med hjem fra Danmark og gå videre”.

UEFA Women’s Champions League – Round 2

HB Køge – AC Sparta Prag

Onsdag den 8. september kl. 18.00

Capelli Sport Stadion, Køge Idrætspark

Capelli Sport