Velkommen, Marcus

Fra tiger til ørn over fisk til ugler – og nu er Marcus Gudmann en svane! Den tidligere FC Nordsjælland, FC Roskilde, Esbjerg fB og AB-spiller Marcus Gudmann er ny spiller i HB Køge-trøjen. Marcus er således hentet hos 2. divisionsklubben AB og spiller de kommende år sine hjemmekampe på Capelli Sport Stadion.

“I Marcus har vi fået en spiller, som allerede har prøvet meget trods sin unge alder. Marcus debuterede i en tidlig alder og har allerede bygget en pæn mængde erfaring op i seniorfodbolden. Han har blomstret det seneste år i AB, og nu er det meningen, at han skal tage det næste step og gøre det hos os i NordicBet Ligaen. Han er skolet i FC Nordsjælland, hvor de gør tingene efter nogle af de samme principper, som vi gør her i klubben, så vi tror på, han nemt kommer til at tilpasse sig vores stil og at han kan blive en leder, der er med til at gå forrest hos os,” siger HB Køges tekniske direktør, Auri Skarbalius.

23-prige Marcus Gudmann er skolet i FC Nordsjælland og spillede adskillige U18- og U19-landskampe som ungdomsspiller. Han nåede desuden en enkelt optræden for tigrene i Superligaen under Kasper Hjulmand i 2018/19-sæsonen inden han i foråret 2020 blev udlejet til FC Roskilde. Her blev det til 15 kampe i NordicBet Ligaen for ørnene inden turen senere på året gik videre til først Kolding IF og i 2021 videre til Esbjerg fB. I alt blev det til 34 1.divisionskampe for Gudmann for de tre klubber, inden han sidste sommer skrev kontrakt med AB.

Hos uglerne har Marcus spillet en flot sæson og været med til at sikre klubben en plads i oprykningsspillet. Nu glæder han sig til at tage et skridtet op i NordicBet Ligaen igen hos HB Køge.

“Der har været en del interesse, men den var størst fra HB Køge og projektet her tiltalte mig mest. Jeg har et rigtig godt indtryk af klubben og i mine snakke med Nicklas Pedersen og Auri Skarbalius kunne jeg mærke, at de havde gjort et godt forarbejde med mig. Klubben har nogle klare idéer og planer for, hvordan jeg både kan bidrage til holdet og samtidig selv udvikle mig endnu mere,” siger Marcus Gudmann om skiftet og sætter nogle ord på, hvad HB Køge-tilhængerne kan forvente sig af ham:

“Jeg er en boldspillende midterforsvarer. Det er det, jeg er blevet opdraget med i FCN, så jeg elsker at spille med bolden. Samtidig vil jeg gerne være en leder nede bagfra, som også kan være med til at diktere kampenes forløb. Jeg elsker at være afgørende i begge ender af banen, og så har jeg nogle kvaliteter, der kan bruges til at være afgørende.”

Afgørende var Gudmann adskillige gange i løbet af den forgangne sæson. Det blev nemlig til ikke mindre end otte scoringer i 2. Division fra positionen i midterforsvaret. De fleste efter indlæg fra offensive standardsituationer – men Marcus har også selv sparket et par frispark i kassen undervejs.

“Jeg elsker at lave mål og være afgørende, så det betyder meget for mig, når jeg scorer og er med til at afgøre tingene i begge ender. Det glæder jeg mig virkelig også til at være her i klubben,” slutter Marcus Gudmann.

Marcus kan få sin uofficielle debut i dag klokken 16.45 når vi møder Næstved Boldklub ved Belt Cup i Nykøbing Falster.

Stort velkommen til klubben, Marcus!

Capelli Sport