“Vi kunne have fyldt tribunen tre gange”

Når HB Køge onsdag aften løber på banen til det afgørende returopgør mod AC Sparta Prag i klubbernes direkte duel om en plads i gruppespillet i UEFA Women’s Champions League, så bliver det på et udsolgt Capelli Sport Stadion.

De røde lamper blinkede allerede kort tid efter at billetsalget blev skudt i gang, og det betyder, at HB Køge-spillerne kan se frem til opbakning fra en fyldt Rengøringsgruppen Danmark Tribune.

“Vi glæder os til kampen, og glæder os over den store opbakning, som venter spillerne på onsdag. Det er noget både vi og spillerne ligger mærke til. Det er første gang at et dansk hold har muligheden for at kvalificere sig til gruppespillet i UWCL, og efterspørgslen på billetter og adgang til kampen har været massiv. Jeg er ikke i tvivl om at vi kunne have solgt tre gange så mange billetter, hvis muligheden havde været der”, forudser HB Køge-direktør Per Rud.

Retningslinjer fra UEFA betyder, at HB Køges to mobile tribuner desværre ikke må tages i brug i kampen, og andre covid19-restriktioner betyder, at der heller ikke må være ståpladser på stadion. Det gør, at udelukkende Rengøringsgruppen Danmark Tribunen kan bruges til kampen.

“Det har været et enormt stort puslespil, og der er arbejdet hårdt med at få brikkerne til at falde på plads. Ud af de ca. 1.000 pladser på tribunen skal UEFA have råderet over nogle af dem, og det samme skal Sparta Prag. Og derudover er der i UEFA-regi stadig nogle afstandskrav der gør, at udskiftningsspillere, lægestab mv. også skal have et område på tribunen”, fortæller Per Rud og supplerer om selve kampen.

“Vi ved, at vi står over for en god modstander, der spiller på et højt niveau, men vi ved også, at så mange tilskuere kan være med til at sende et ekstra skud energi ned mod spillerne på banen, og hjælpe dem på vej til at levere endnu et godt resultat. Og det håber vi naturligvis, at de leverer igen på onsdag”, slutter Per Rud.

Capelli Sport