Vi står på mål for hinanden

Af Søren Storgaard,

Bestyrelsesformand, HB Køge

Først kom corona. Lammede verdenssamfundet i næsten to år. Så fulgte krigen i Ukraine. Ruslands invasion har skabt den næste krise. Optimismen er udfordret.

Vores fællesskab, vort samfundssind og sammenhængskraften bliver testet i de her år. Vi er nødt til at stå sammen. Stå på hinandens skuldre. Stå op for det, vi tror på – vores værdier og vores måde at omgås hinanden på.

Køge har hverken kunnet melde sig ud eller lukket øjnene for den nye, globale dagsorden. Vi hjælper med at huse ukrainske flygtninge, der er fordrevet fra deres eget land. Også i Danmark rammer inflationen. Priserne stiger. Lokale virksomheder er under pres. Kommunen skal spare og balancere alle vores forventninger til et velfærdssamfund. Den ligger ikke lige til højrebenet. Ikke en opgave, man misunder vores politikere.

Midt i det hele vores fodboldklub. Her kører hverdagen. Kampe i weekenden. Mange flere sejre end nederlag. Kvinderne stormer mod et nyt dansk mesterskab. Mændene slider lidt mere med resultaterne, men spillet er mere vitaminrigt end i mange år. Talenter blomstrer i ungdomsafdelingen. Skovlen er ved at blive sat i jorden til første spadestik og realiseringen af drømmen om et Superliga-stadion med plads til 6.000 tilskuere, simpelthen en topmoderne arena. Kurven for frivillige peger opad. Meget mere stolpe-ind end stolpe-ud.

Kernen i det hele: Over 250 lokale/regionale virksomheder, der sikrer, at vi selv i en krisetid kan sigte højt og have ambitioner. Det er deres støtte, energi og – lad os bare indrømme det – midler, der gør, at vi er i en bevægelse fremad og videre.

Det giver mig tro på fremtiden. Ikke bare på vegne af HB Køge, men også i det store billede. Vi ved, at der kun er én vej ud af alle problemer, og det er, at stå på mål for hinanden. At løse problemerne sammen. At løfte i fællesskab. At være ét hold.

Tak for kampen i 2022. Godt nytår til alle i HB Køge. I gør en forskel.

Capelli Sport