Vibeke Andersen: “Vi glæder os”

Lørdag eftermiddag er der topkamp i Kvindeligaen, hvor HB Køge på udebane møder rækkens øjeblikkelige tophold fra Brøndby. En vigtig kamp for HB Køge, der selv aktuelt indtager tredjepladsen i landets bedste række.

For Vibeke Andersen er det første gang, hun i HB Køge-trøjen skal møde Brøndby. Den unge offensivspiller skiftede i vinterpausen til HB Køge fra FC Thy-Thisted. Her har hun flere gange tørnet sammen med Brøndby, men hun mærker i HB Køge et anderledes pres forud for mødet med Vestegnsklubben, end hun gjorde i sin tidligere klub.

“Det er selvfølgelig lidt noget andet, når jeg som HB Køge-spiller skal møde Brøndby. Der er et andet pres i forhold til at vi skal vinde. Vi har nogle vigtige kampe foran os, og det er vigtigt, at vi kommer godt fra land i kampen mod Brøndby. I Thisted var der ikke samme pres i kampene mod Brøndby, som der er her. Der handlede det om at forsøge at drille Brøndby, og hvis man så kunne vinde eller få et enkelt point, så var det fedt, men en sejr var ikke på samme måde et must. Der er bare et andet forventningspres i HB Køge, og det er fedt at få lov til at spille de kampe, hvor der virkelig er noget på spil,” lyder det fra Vibeke Andersen.

Vibeke Andersen står i foråret noteret for tre kampe i HB Køge-trøjen. Den seneste i weekenden, hvor HB Køge på en svær udebane i Fortuna Hjørring fik et enkelt point med hjem efter en kamp, der endte uden scoringer. Og selvom det ikke blev til fuld gevinst i Hjørring, så var der alligevel meget som HB Køge kunne tage med hjem og arbejde videre med.

“Vi kan tage rigtig meget med fra anden halvleg, hvor vi også kommer frem til nogle fine chancer, og godt kunne have scoret et mål, og vi kan også tage det med, at vi bliver ved, selvom vi har en svær første halvleg. Vi bliver ved med at arbejde, og det betaler sig i anden halvleg, hvor vi kommer mere på bolden, og får skabt noget mere. Det handler om at tro på tingene, og at det nok skal komme, også selvom der er svære perioder i kampen.”

Og netop det er nogle af de elementer, som HB Køge skal bruge i den forestående kamp mod Brøndby.

“Vi ved, at hvis vi spiller op til vores bedste, så kan vi slå dem. Vi skal være tålmodige i alle 90 minutter. Det kan godt være, at kampen først bliver afgjort til allersidst, men vi skal være klar hele kampen igennem Vi har arbejdet meget med i denne uge, at vi skal være mere tydelige i vores spil, og have nogle aggressive løb i feltet og investere alt når vi får vores chancer. Vi skal holde fast i de ting, som vi har bygget på siden vi startede op. Det handler om at bakke hinanden op og vise vores team spirit. Der er god stemning i truppen. Folk er opsatte og glæder sig. Det bliver en vigtig og fed kamp at spille,” slutter Vibeke Andersen.

Kampen mellem HB Køge og Brøndby fløjtes i gang lørdag den 20. april kl. 13.00 og spilles på Bane 2 i Brøndby.

Capelli Sport