Vingaard: “Dejligt at være i gang igen”

Selvom opstarten efter en ferie, altid er hård, så glæder HB Køges rutinerede anfører, Martin Vingaard, sig over at være tilbage på træningsbanen.

“Det er altid dejligt, at komme i gang igen efter en lang ferie. Denne ferie er måske den længste jeg har haft som professionel fodboldspiller. Seks ugers ferie er lang tid, fordi man skal holde formen ved lige. Det kræver en masse ansvar og selvdisciplin, at få lavet sine træningspas når man er alene om det i så lang tid, men det virker som om, at alle har gjort deres hjemmearbejde godt, for der bliver arbejdet hårdt på træningsbanen”.

Cheftræner Auri Skarbalius og anfører Martin Vingaard.

Det er lidt over to uger siden, at HB Køge mødte op til første træningspas i 2020. Og i den indledende del af opstarten har meget handlet om at få den fysiske tilstand helt i top. Der har også været fokus på den defensive organisation, og så har HB Køges nye cheftræner, Auri Skarbalius, også haft fokus på sammenholdet.

“Vi har haft tre store fokuspunkter i de første 14 dage. Det fysiske, som altid fylder meget på denne tid af året, af et af dem. Vores træninger er tilrettelagt efter, at vi skal i så god form som muligt. Så vi får lov at arbejde hårdt for det i øjeblikket. Både på banen, men også i styrkerummet”, fortæller Vingaard og fortsætter:

“Vi har samtidig også haft fokus på vores defensive organisation. Det er ikke meget endnu, men den taktiske træning vi har haft, har primært handlet om vores defensive organisation og vores aftaler. Det sidste punkt som vi har fokuseret meget på, har været udenfor banen. Auri har lagt stor vægt på at det også skal være sjovt at være fodboldspiller i HB Køge. Vi bruger derfor mange af vores pauser mellem træningerne, på at grine og have det sjovt sammen med diverse spil og konkurrencer. Primært ung mod gammel. Det skaber et godt sammenhold og god holdånd, som blandt andet skal være med til at flytte os de ekstra procenter i foråret. Noget som jeg personligt synes et super fedt initiativ”, siger Vingaard.

Vingaard og Bozga duellerer i et af de små arkadespil, som truppen er blevet præsenteret for i januaropstarten.

Netop den sociale del med spil og konkurrencer har været en sjovt tiltag, som spillertruppen virkelig har taget til sig.

“De små konkurrencer og diverse arkadespil er blevet en del af hverdagen. Det er super sjovt og giver en god energi. Vi er sågar blevet tildelt opgaven at lave mad til hele holdet en gang om ugen. Dvs. to unge bliver sat sammen med to ældre spillere, og de har derefter ansvaret for at lave mad til hele holdet. Det er indtil nu blevet til to retter. En gang pasta og kødsovs og sidste uge med Stephan Petersen. som chefkok. En udsøgt Risotto. Kæmpe ros til “Steph” og teamet for den servering. Jeg vil nødig være næste i rækken”, siger Vingaard med et smil og tilføjer, at de små tiltag, er med til at give endnu bedre stemning og enegeri til alle omkring holdet.

Og stemningen i truppen er i top i øjeblikket, selvom januar er en hård måned.

“Der er rigtig god stemning. Det er på ingen måde en sjov måned, træningsmæssigt, at komme igennem, da stort set al fokus er på det fysiske. Men vi ved alle sammen, at det er noget vi bare skal igennem, og sådan er det”, understreger Martin Vingaard og fortsætter:

“Men det har helt sikkert betydet noget for humøret at vi har kunnet grine og have det sjovt sammen i pauserne med de her små tiltag jeg har nævnt. Vi ved også at januar er en måned, hvor der oftest kommer nye spillere til holdet og det er derfor også vigtigt, at de falder godt ind i truppen med det samme og bliver en del af holdet. Det er jeg som anfører også meget opmærksom på. Men man har en god kultur i klubben hvor alle spillere bidrager til dette, hvilket jeg selv mærkede da jeg kom til klubben sidste år.

Der er højt humør i HB Køge.

HB Køge skal i opstarten spille en række træningskampe. I sidste weekend blev Holbæk slået med 1-0 på Capelli Sport Stadion, og lørdag den 25. januar spiller HB Køge kl. 15.00 på udebane mod Fremad Amager.

“Træningskampene betyder meget for os. Det er en vigtig del af vores forberedelse til sæsonen. Så selvom vi træner hårdt, så spiller vi altid for at vinde. Vi går aldrig på banen til de her kampe og bruger som undskyldning, at vi har trænet hårdt. Vi skal bruge kampene til, at Auri kan implementere sine ideer, så vi forhåbentligt hurtigt lærer at spille på den måde, som han vil have os til.
Vi viste i kampen mod Holbæk, at vi var et bedre hold, og der var den forskel, som der selvfølgelig skal være. Vi burde have scoret flere mål og sejren var alt for lille. Det var eneste minus ved den kamp”, slutter Martin Vingaard.

Foto: Michal Frimundt Petersen

Capelli Sport