Vingaards sidste kamp: Det alle drømmer om

Martin Vingaard, 25 år af dit liv får i dag sin ende. Hvad oplever du, da du går fra banen?

“Hele dagen har været en lang forberedelse til, at vi skulle ud og spille kamp. Så når man er i spillet, kører man på adrenalinet, men da jeg så nummeret på tavlen til sidst og jeg fik lov til at få de sidste tyve sekunders hyldest af stadion. Det er jeg sindssygt taknemmelig for. Jeg har jo forberedt mig på det. Og så alligevel kan man ikke det. Det var en fed følelse og selvfølgelig gik der mange følelser gennem kroppen. Og det er helt rigtigt, at der var lidt tårer på vej i krogene. Men det er jeg på ingen måde ked af”

“Min familie sad oppe på tribunen og det er det her, man drømmer om: Få lov til at slutte af på en måde, hvor man selv tager beslutningen og samtidig kan få en hyldest ved at forlade banen fem-seks minutter før tid. Så en fed dag. Fed dag”

Da vi snakkede om det i sidste uge, sagde du, at det føltes rigtigt i maven. Hvordan føles det nu?

“Amen, lige nu der føles det stadig rigtigt, hvis man kan sige det sådan. Jeg har selvfølgelig nydt hele min rejse og der kommer nok en reaktion, når det hele falder lidt til ro. Men jeg glæder mig til at kunne sidde og se lidt tilbage. Men alle de hilsner, alle de beskeder, al den positiv reaktion, jeg har fået på hvor meget man har berørt folk i løbet af sin karriere. Det rammer mig. Og jeg er sindssygt taknemmelig for, at folk ligesom anerkender det”

“Jeg er stolt af min karriere og jeg er stolt af det, som jeg har opnået. Så er jeg sindssygt glad for de klubber, jeg har været i. Og det sidste års tid i HB Køge har også været super, super fedt. Det kunne også være blevet til mere. Men nu var tidspunktet det helt rigtige for mig.

“Som jeg siger, så kunne jeg forlade banen efter 85 minutter i højt tempo og med fart på i den sidste kamp. Det har betydet meget for mig, at jeg selv har kunne træffe den beslutning. Fremfor at skulle have en anden til at fortælle mig, at nu er det tid. Så det føles stadigvæk rigtigt, men det er klart, at det er vemodigt lige nu. Men omvendt, så er det en dag, jeg aldrig nogensinde vil glemme. Det er helt sikkert”

Og hvad så nu? Der er i princippet ferie for spillerne. Hvad skal du de næste dage og uger på?

“Jamen, jeg går også på noget ferie nu. Det tror jeg også, at jeg har brug for efter det her intense program, vi har haft efter corona-pausen. Det har jo været fedt på en eller anden måde, fordi det har smagt af lidt internationalt snit med midtugekampe og knap så meget træning. Så på den måde har det jo været vildt fedt at være i. Men omvendt så tror jeg også, at jeg har brug for at trække stikket lidt. Og så skal jeg nok melde ud, hvad fremtiden byder på”

“Men lige nu og her – og det er også en af grundene til, at jeg ikke har meldt noget ud – handlede det om at nyde øjeblikket. Og jeg vil have lov til at nyde min tid her i klubben. Jeg har ville nyde min sidste dag, uden at have fokus på alt mulig andet. Og det har jeg gjort. Det har været en kæmpe fornøjelse og jeg er taknemmelig for det banner, som fansene smider op. Selvom jeg kun har været her et år, vil klubben helt sikkert betyde noget for mig. De mennesker, der er omkring har gjort, at jeg har følt mig velkommen lige fra dag et”

“Der skal selvfølgelig være en stor tak til alle i og omkring klubben. For det har været et fedt år for mig. Og jeg er glad for, at vi ikke skulle stå i dag og spille om et nedrykningsdrama. At vi klarede det i Nykøbing-kampen og på en eller anden måde var det en kulmination på det, foråret har handlet om for mig. Det har været, at sikre mig at være med til at aflevere klubben 1. Division, hvor jeg i den grad synes, at den hører hjemme de næste par år”

“Og så er jeg helt sikker på, at fremtiden ser lys ud for klubben, for jeg synes, at der er gang i noget fedt og noget spændende hernede. På en eller anden måde er jeg også lidt ked af, at jeg ikke når at opleve de nye lokaler bag ved mig. Men så må jeg komme herned som en gæst på et tidspunkt”

 

Capelli Sport