Vingum og Callesen videre til 2. runde i EM-kvalifikationen

Augusta Callesen og Alberte Vingum fra HB Køges Kvindeliga-hold er begge hjemvendt fra landsholdssamling med hhv. U17- og U19 Ungdomslandsholdene i forbindelse med kvalifikationsspillet til EM 2023.

“Det er altid en stor oplevelse at være med til at repræsentere sit land. Det var for mit vedkommende noget tid siden, at jeg var udtaget sidst, da jeg desværre har døjet med nogle skader. Derfor var det også ekstra fedt at være med igen. Og så har vi bare et rigtig godt fællesskab, så det gør det jo bare til en endnu federe oplevelse,” lyder det fra Augusta Callesen.

For at kvalificere sig til EM 2023 skal både U17- og U19 kvindelandsholdene igennem to spillerunder, hvorefter det bliver afgjort, hvem der skal med til finalerunden i maj og juli måned. Første runde er netop overstået, og begge er kommet rigtig godt fra start. Alberte Vingum og U19 landsholdet har indtaget førstepladsen i deres pulje efter den første runde, hvor det blev til en 6-1-sejr over Slovakiet, en 4-0-sejr over Slovenien og slutteligt spillede 1-1 mod England.

“Vi er selvfølgelig utroligt stolte over dette resultat. Vi vidste godt, at det ville blive svært og kræve hårdt arbejde – specielt når man møder et hold som England, der er et af de bedste hold i Europa. Da vi så spiller 1-1 mod dem, var det en helt vild følelse. Det var fedt at slå fast og bevise, at vi sagtens kan spille med blandt toppen, og det er naturligvis også en stor motivationsfaktor for den næste runde,” fortæller Alberte Vingum.

Alberte Vingum fik også selv vist sig godt frem i den første runde, hvor hun stod som fast keeper for Danmark i alle tre kampe og i alle 90 minutter.

“Det er selvfølgelig stort for mig at få så meget spilletid på U19-landsholdet, og jeg tager det som et stort skulderklap. Nu vandt vi rimelig overlegent i de to første kampe, så jeg var ikke tvunget ud i så mange redninger. I sådanne kampe forsøger jeg i stedet at byde ind med noget vokal og overblik på banen. Men generelt synes jeg, at hele holdet kan være stolte af deres præstationer,” lyder det fra den unge keeper.

Også Augusta Callesen og U17 landsholdet kom fra første runde med fine resultater, hvor de indtog en andenplads i deres pulje. Her blev det til en overbevisende 7-0-sejr mod Estland, en 6-0-sejr mod Ukraine og slutteligt et ærgerligt 3-1-nederlag til England. Augusta fik ligeledes vist sig godt frem, da hun i kampen mod Ukraine blev noteret for en assist og også var tæt på at score.

“Jeg følte selv, at jeg fik vist mig godt frem og spillede en rigtig god kamp, så det er selvfølgelig fedt lige at toppe den af med en assist. Det giver mig naturligvis også endnu mere blod på tanden, og jeg håber at få muligheden for at vise mig frem igen,” slutter Augusta Callesen.

Alle i HB Køge ønsker dem et stort tillykke med de flotte landsholdspræstationer.

Alberte Vingum med det danske U19 landshold til første kvalifikationsrunde i Slovakiet, Spišká Nová Ves Stadium.

Augusta Callesen med det danske U17 landshold i Estland, A. Le Coq Arene

 

 

Capelli Sport