Walta: “Har trænet sparketeknik hele mit liv”

Med to forrygende langskudsmål i fredagens debut mod FC Helsingør fik Leo Walta hurtigt sparket sig ind i mange blå/sorte svanehjerter i Køge og Herfølge. Den vævre midtbanemand trodsede stormen Ottos modvind og stod for scoringerne til hhv. 2-1 og 3-1 – og den imponerende start glæder selvfølgelig også Walta selv. Men overrasket over udviklingen, det er han ikke.

“Jeg har trænet min sparketeknik hele livet, så jeg føler også, at jeg skal kunne score den slags mål. Det første mål gav selvfølgelig også ekstra selvtillid til også at prøve igen ved nummer to. Men jeg har altid selvtrænet en masse og elsket at træne mit spark – og jeg gør det stadigvæk. Jeg har studeret, hvordan nogen af verdens bedste sparker langskud og frispark, så det er en personlig interesse for mig,” siger Leo Walta.

Scoringerne skabte masser af omtale af Walta på især de sociale medier efter kampen. I store dele af opgøret var det ellers lige så meget hans defensive aktioner, der blev brug for, da et par småskader og deraf omrokeringer i opstillingen betød, at Walta spillede størstedelen af opgøret som en mere defensiv midtbanespiller. Online begyndte begyndte et ‘actionmap’ af hans aktioner at blandt andet at florere. Det tegner et tydeligt billede: Walta er all-action og var her, der og alle vegne.

“Jeg vil gerne være meget involveret i kampen, så jeg gemmer mig ikke. Jeg forsøger at være, hvor det sker og få mit hold til at få overtaget. Men jeg ser først og fremmest mig selv som en 8’er. Jeg synes, jeg er kreativ med bolden og jeg fik også vist, at jeg kan score mål,” fortæller Walta.

Vil slå Vejle B
Sejren og præstationen – både kollektivt og individuelt – var en fantastisk start på foråret for HB Køge og Leo Walta. Nu venter så topholdet Vejle Boldklub fredag aften på Capelli Sport Stadion, og der er brug for endnu en god præstation, hvis pointhøsten og håbet om en top 6-placering skal fortsætte.

// KØB BILLET: HB KØGE – VEJLE B //

“Det var en god sejr for os i Helsingør. Vi vil i top 6 og den bragte os et skridt tættere på det. Vi slog et godt hold i form af Helsingør og det har givet os selvtillid, så vi føler os klar til også at slå Vejle. Vi ved, at det bliver svært – både at slå Vejle og at komme med i top 6, men vi går efter det,” siger Walta, der er faldet godt til i sin nye tilværelse syd for København.

“Det er gået godt for mig. Jeg er kommet godt ind i tingene i klubben og har lært alle godt at kende. Jeg synes ikke, niveauet her er så meget anderledes end i FC Nordsjælland. Træningerne er højintense og gode, og jeg kan godt lide trænerne her. De stoler på spillerne og har tillid til, at spillerne også kan tænke selv. Det kan jeg godt lide,” slutter Leo Walta.

Der er kick-off mod Vejle Boldklub fredag aften klokken 18.30 på Capelli Sport Stadion.
Billetter til kampen kan købes her.

Capelli Sport