Welcome Alyssa

HB Køge har skrevet kontrakt med den 25-årige angriber Alyssa Walker, der senest har optrådt for Portland Thorns FC. Alyssa Walker hentes på en permanent aftale fra norske SK Brann, hvorfra hun henover sommeren har været udlejet til Portland Thorns.

“Vi har ledt efter en den sidste brik til vores angreb, hvor vi i forvejen har to store profiler i Cornelia Kramer og Cecilie Fløe. Til sammen udgør de en angrebstrio, som vi er rigtig godt tilfredse med og som vi er spændte på, hvad kan udrette. Alyssa har allerede spillet et par år i skandinavien, så vi forventer at hun kan komme ind og bidrage med det samme – og det bliver der brug for med ligastarten og Champions League-kvalifikationskampene lige rundt om hjørnet,” siger cheftræner i HB Køge, Kim Daugaard.

Alyssa Walker forlod i 2022 collegefodbolden i Iowa for i stedet at skifte til de daværende Damallsvenskan-oprykkere IFK Kalmar. Her sluttede hun sæsonen af som klubbens topscorer. Siden skiftede Alyssa videre til SK Brann, hvor det blev til 17 optrædener og to scoringer inden Portland Thorns altså hentede hende midlertidigt hjem henover sommeren på en 4-måneders lejeaftale.
Nu glæder hun sig til nye udfordringer hos de danske mestre fra HB Køge.

“Efter at have lært om HB Køge og deres professionelle setup, samt deres store satsning på kvindefodbold, var jeg ikke i tvivl om, at dette var den helt rigtige beslutningen for mig. Jeg er sikker på, at der venter mig et helt fantastisk eventyr med HB Køge,” fortæller Alyssa Walker.

Alyssa beskrives som en klassisk angriber med god fysik og stærke afslutningsevner med både hoved og fødder. Hun får trøjenummer 11.

Capelli Sport