William Madsen: “Der hviler et ansvar på mine skuldre nu”

HB Køges 20-årige midtbanespiller William Madsen er startet inde i HB Køges seneste tre kampe, og har i de sidste år vist sig godt frem efter at have taget turen op gennem HB Køges egen ungdomsafdeling. Og i de seneste kampe har Madsen ikke været ene om at have taget skridtet fra ungdom til senior i HB Køge. Også Casper Jørgensen og Janus Seehusen har gjort det samme.

“Det er rigtig fedt, og jeg bliver glad, når jeg tænker over at det er lykkedes for os, og over at vi er med til at vise ungdomsspillerne i klubben, at det kan lade sig gøre. At vi er nogle der går hele vejen, og at det ikke bare er enkelt, men at vi faktisk er ret mange,” fortæller William Madsen, der også i ungdomsårene spillede sammen med netop Jørgensen og Seehusen.

// KØB BILLET: HB KØGE – FC HELSINGØR //

De tre kender derfor hinanden rigtig godt, og det giver nogle mærkbare fordele på banen.

“Vi har spillet sammen i næsten al den tid, vi har spillet fodbold. Vi kender hinanden virkelig godt og ved hvordan, vi hver især løber og hvordan vi gerne vil have bolden. Særligt i kampen mod Nykøbing fandt vi hinanden i nogle gode rum og spillede noget god fodbold, som vi også har gjort op igennem ungdomsrækkerne.”

Trods sine blot tyve år har William Madsen allerede spillet 40 kampe på HB Køges bedste hold. Det gør ham til en af de mere rutinerede spillere på holdet, og det gør også, at der følger et andet ansvar med end dengang han var nyoprykket som seniorspiller.

“Selvom jeg stadig er ung, så er jeg måske en af dem, der har spillet flest kampe for klubben. Der er selvfølgelig et ansvar, som jeg tager på mine skuldre, og jeg er klar over at hvis det går dårligt, så er jeg en af dem, der skal være med til at vise, at jeg har været her længe og som ved, hvordan vi skal spille. Så der er et ansvar, der hviler på mine skuldre,” lyder det målrettet fra den dynamiske midtbanespiller, der tidligere på måneden bar anførerbindet for første gang i pokalsejren over Skovshoved.

Lørdag den 27. august spiller HB Køge på hjemmebane mod FC Helsingør i NordicBet Ligaen, og her skal HB Køge ud og revanchere sig for seneste uges ærgerlige 0-1-nederlag i Hvidovre, hvor en overtidsscoring afgjorde kampen. Og William Madsen beretter om højt humør og god stemning i truppen forud for kampen.

// KØB BILLET: HB KØGE – FC HELSINGØR //

“Vi kom dårligt fra start i de første kampe. Det var ikke lige det, vi havde regnet med eller forventet, men så fik vi lidt optur og vandt i Hillerød og igen mod Nykøbing, så der kom bedre stemning, og så var det selvfølgelig ærgerligt at vi smider det ene point til sidst i Hvidovre, men humøret er stadig højt, og vi tror på, at det kan lade sig gøre. Sæsonen er lang, og vi viser gode takter. Det skal nok blive godt.”

Capelli Sport