William Madsen: “Vild oplevelse”

U19-spilleren William Madsen var for første gang med fra start og fik fuld spilletid da HB Køge søndag eftermiddag spillede 1-1 mod topholdet fra Viborg. Og det var en stor oplevelse for den unge midtbanespiller.

“Det er selvfølgelig en specielt at få lov at starte inde mod Viborg, der er et rigtig godt hold. Det var en svær og hård kamp, men jeg synes, vi får det bedste ud af det, og det er godt at kunne tage et point med fra kampen”, fortalte William Madsen til HBKoge.dk umiddelbart efter slutfløjtet.

Midtbanespilleren fik dagen før kampen besked om startpladsen, men han havde allerede i ugen op til kampen haft det på fornemmelsen.

“I løbet af ugen spiller vi jo tilnærmelsesvist med det hold, der kommer til at starte inde, og jeg kunne godt se, at det kunne tyde på, at jeg skulle starte inde. I lørdags til oplægget før kampen fik jeg det så at vide, og det var en speciel følelse”, siger Madsen, og fortæller samtidig at han har været spændt i dagene op til kampen.

“Selvfølgelig har der været sommerfugle i maven, og jeg har glædet mig rigtig meget, men det er jo stadig en fodboldkamp, og jeg vidste, hvad jeg skulle ud og gøre. Men selvfølgelig har jeg glædet mig ekstra meget nu hvor jeg skulle starte inde”.

Det er lidt af en kendt kliché i fodboldens verden, at springet fra ungdoms- til seniorfodbold er stort. Og William Madsen er stadig i gang med tilvænningsperioden, og kan godt mærke, at der er forskel.

“Jeg synes stadig, at jeg er i gang med et vænne mig til seniorfodbolden. Det går hurtigere end på U19, men hvad arbejdsindsatsen angår, synes jeg ikke der er noget at komme efter. Det var en hård kamp mod Viborg, og jeg løb så meget jeg kunne, og prøvede at hjælpe holdet på den måde, og håber selvfølgelig at spillet også vil komme mere i løbet af de næste par kampe”, fortæller William Madsen og udtrykker samtidig et håb om at der i løbet af de kommende kampe er endnu mere spilletid i vente.

“Selvfølgelig håber jeg det. Det er en gulerod at få at få lov at starte inde, og giver ekstra motivation til bare at fortsætte, og så håber jeg bare, at jeg kan få flere og flere kampe, så det vil jeg se frem til”, slutter William Madsen.

Madsen startede sin fodboldkarriere i AIK 65 Strøby, og skiftede i 10 års alderen til Køge Boldklub, da han og familien flyttede til Køge. Som U13-spiller blev han en del af HB Køges talentafdelingen, og har siden taget turen hele vejen fra U13 til førsteholdstruppen.